Hem / Göteborgs 400-årsjubileum siktar mot 2023 med ny logga och nya adresser!
18 January 2022

Efter ett beslut 2020, ställdes Göteborgs 400-årsjubileum 2021 om till att genomföras på ett pandemisäkert sätt. Den officiella födelsedagen 4 juni 2021 firades med ett live-sänt TV-program tillsammans med Göteborgs-Posten. Göteborgarna kunde med ett digitalt jubileumspaket fira tillsammans med sina närmsta – där de befann sig.

Med detta storslagna jubileumsår i backspegeln, tittar vi nu vidare mot 2023. Då ser vi fram emot att fira vårt älskade Göteborg tillsammans med alla er – då vi i juni bjuder in till en stor folkfest och en utställning om stadsutveckling som pågår under hela sommaren.

Historiens vingslag

Dessutom kommer vi att kunna fira tillsammans med alla de institutioner som 2023 fyller 100 år. Det var nämligen så att när Göteborg skulle fira sitt 300-årsjubileum, blev det jubileet också framflyttat – på grund av en pandemi och läget i världen efter det krig som härjat. Göteborgs 300-årsjubileum firades därför 1923, bland annat med att staden byggde Liseberg, Konstmuseet, Slottsskogsvallen och Botaniska trädgården. Därför kan vi nu fira tillsammans med dem, på detta historiskt försenade vis!

Fram till dess kommer vi att fortsätta att berätta om allt som händer och planeras i firandet av Göteborg här på hemsidan och i jubileets sociala medier. För att vara tydliga med att vi nu siktar mot 2023 har vi bytt namn till @goteborg2023, och vår hemsida hittar du numera på goteborg2023.com.

Häng med, dela med dig av dina upplevelser på #gbg400år och tipsa dina vänner om att följa oss!

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare