Hem / Här är artisterna som spelar med Göteborgs Symfoniker på Jubileumsfestivalens invigningskonsert
15 March 2023

Den 2–5 juni inleds firandet av Göteborg 400 år med Jubileumsfestivalen i Frihamnen. På den stora tältscenen, som tar lika många besökare som Scandinavium, bjuder Göteborgs Symfoniker tillsammans med kända göteborgsartister in till en unik invigningskonsert den 2 juni. Festivalen är öppen för alla och har fri entré.

Foto: Karin Boo
Maia Hirasawa är en av artisterna som kommer spela tillsammans med Göteborgs Symfoniker under invigningskonserten.

– Göteborgs Symfoniker uppmärksammar Göteborgs 400-årsfirande på flera sätt under året och är mycket glada att inleda Göteborgs Jubileumsfestival. Tillsammans med en rad stora artister kommer vi visa upp den musikaliska rikedom som satt prägel på Göteborg, säger Arna Einarsdóttir, planeringschef hos Göteborgs Symfoniker.

Symfonikerna och Augustifamiljen med Stefan Sporsén som kapellmästare gästas av Timo Räisänen, Maia Hirasawa, Stefan Andersson, Ebbot Lundberg, Yukimi Nagan från Little Dragon, Vic Vem och Katarina Hemlin. Allt under ledning av Hans Ek och med Sissela Kyle som guidar oss genom programmet.

– Göteborg är en musikstad och vi har många artister, band och orkestrar att vara stolta över. Nu inviger vi firandet av 400-jubileet med att bjuda på en unik konsert med några av Göteborgs älskade och framstående artister tillsammans med Sveriges Nationalorkester. Det kommer helt enkelt galet mycket bra musik från Göteborg på många olika sätt. Så vi välkomnar till denna konsert som är starten på sommarens festligheter, säger Mia Samuelsson, konstnärligledare på Göteborg & Co för Jubileumsfirandet.

Foto: Are Age
Ebbot Lundberg är också en av gästartisterna.

Läs mer om invigningskonserten och de olika gästartisterna här.

Sedan tidigare är det bland annat klart att Hooja, Sigrid, Sarah Klang och Jens Lekman & Burnstein Orchestra ska spela under festivalen. Way Out West programsätter en av kvällarna och det blir en stor Gala- och Festföreställning den 4 juni när också kungaparet närvarar. Fler programpunkter kommer släppas framöver.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare