Hem / Jubileumsaktiviteter i juletid
30 November 2018

Julberättelser från förr

Julstaden pågår över hela Göteborg och lyser upp decembermörkret med ett ljusstråk genom centrum, sjungande julgranskör, julmarknader och mysiga aktiviteter. I Bältesspännarparken kan du sätta dig vid en konstgjord lägereld med uppvärmda sitteplatser och lyssna på julberättelser från förr från olika stadsdelar.  Det blir en värmande mötesplast där du uppmuntras att slå av på takten, stanna upp och samlas. Julberättelserna är en del av Hela stadens galleri, och pågår mellan 29 november till 6 januari.

Läs mer på goteborg.com.

Julbasta i Jubileumsparken

I Jubileumsparken bjuds i december på värmande bastubad, dopp i badtunna med saltvatten, glögg och pepparkakor. Ta en promenad i den nyöppnade strandparken och kika in i bokbytarbåset och välj ut en julklappsbok att ge till någon du tycker om.

Schema:

1-2, 8-9, 15 -16, 22-23 december kl 10.15-15.00:
Möjlighet att slå in en bok att ge bort i julgåva, basta (bokning sker via Timecenter), besöka Strandparken eller smaka glögg och pepperkakor.

27 dec kl 17.15-20.45, 29-30 dec kl 10.15-15.00:
Drop-in-bastu (unisex) – ej bokningbart

Läs mer om jul i jubileumsparken.

Foto: Frida Winter
Konstnär: Ana Maria. Plats: Härlanda Park 6 b. Hållplats: Stockholmsgatan.

Upplysta konstverk över hela staden

Jubileumsprojekten Artscape, Land art och Sätt färg på Göteborg har på ett fantastiskt sätt bidragit till att skapa nya konstupplevelser runt om i staden. Från och med december 2018 kommer flera av verken att ljussättas permanent så att de kan upplevas även under den mörka årstiden. Gör konstverken till ditt mål och upplev Göteborg på ett nytt sätt!

Läs mer om konstverken.

 

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare