Hem / Ny muralmålning i Biskopsgården
25 August 2021

“Kommer sätta Biskopsgården på den internationella konstkartan”

Max Sansing fick sin informella träning på Chicagos graffiti-scen och har sedan dess tagit en formell examen vid American institute of art och har förutom sina muraler visats på gallerier från Washington till Miami. Nu står Sjumilahallen vid Friskväderstorget på tur och detta är den första gången som konstnären besöker Sverige och Europa.

– Att få bjuda in Max Sansing känns stort. Han är en politiskt medveten konstnär som förenar symbolism, realism och starka färger på otroligt inspirerande vis och det kommer sätta Biskopsgården på den internationella konstkartan, säger Daniel Wakeham, en av Artscapes grundare

Verket på Sjumilahallen kommer att målas mellan 2-8 september.

– Ett större och mer uppseendeväckande konstverk i Biskopsgården kan både locka göteborgare att besöka stadsdelen och bidra till en samhörighetskänsla  i området, säger Tor Hedendahl, en av grundarna för Artscape.

FLER INTRESSANTA ARTIKLAR FÖR DIG

https://goteborg2023.com/uploads/2021/06/D_Face_Artscape_2021-06-02_Fredrik-Åkerberg_4240-x-2832_03555-e1623842576187.jpg

Artscape

Artscape var en gatukonstfestival som tog plats över hela Göteborg 25 juli–21 augusti 2016, som en del av satsningen under fokusåret 2016 – mer kultur till fler. 2021 återvände Artscape till staden och skapade ny storskalig muralkonst.

LÄS MER

Under våren fram till Göteborgs 400-årsjubileum 4 juni 2021, har Artscape producerat nya gatukonstverk i staden. Denna mural blir det det åttonde verket och möjliggörs genom ett stöd från Stenastiftelsen. Sedan 2016 finns också ett 20-tal Artscape-verk runt om i Göteborg.

– Artscapes konst är gratis och tillgängligt för alla och genom konsten vill de inkludera och inspirera. Vår förhoppning är att den här satsningen kan bidra till stolthet och skapande av en positiv identitet för stadsdelen Biskopsgården. Detta är viktiga skäl bakom vårt beslut att stödja det här projektet. Jag ser verkligen fram emot att få se konstverket växa fram, kommenterar Madeleine Olsson Eriksson, styrelseordförande Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare