Hem / Samtal om psykisk ohälsa, omställningshotell och ungt inflytande på Frihamnsdagarna
22 August 2022

Seminarier, workshops, labbar och debatter varvas med mat, musik, kultur och tal från partiledarna. På området finns street basket, second hand pop up, food trucks och musik. Gratis inträde och 150 programpunkter på sju scener och 100 utställare på plats. Här är tre programpunkter med en stark koppling till Göteborgs 400-årsjubileum.

Att bli synlig – psykisk ohälsa och kreativt skapande

Fredag, 17:00–17:40 | Ebbe (tältscen)

Panelsamtal om vikten av kreativt skapande inom psykiatrin. Göteborgs 400-årsjubileum fokuserar i år på temat hälsa. I arbetet med detta visade det sig att psykisk ohälsa var ett område som många olika verksamheter i staden upplevde som särskilt angeläget. Temat kommer att belysas än mer i utställningen Att bli synlig med konst som skapats på konstateljéerna som finns i anslutning till de psykiatriska avdelningarna på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Samtalsledare är Ulla-Karin Nyberg Överläkare, suicidforskare, författare och programledare SR. Läs mer om programpunkten här.

Tre av verken ur den kommande utställningen Att bli synlig. Konstnär, från vänster: Björn Friberg, Isaac Hoogendijk och Amanda Duregård.

Sjöpung, tång och medborgarlabb

Torsdag, 15:30–17:00 | Greta (paviljong 2)

Du möter även Prototyp Göteborg på Frihamnsdagarna med fokus på omställningshotellet och den marina kolonilotten som ska börja ta plats i Frihamnen under hösten. Under Frihamnsdagarna kan du, alla dagar mellan klockan 12 och 17, besöka platsen där omställningshotellet ska byggas. Träffa teamet som arbetar med projektet och bidra med dina idéer till dess innehåll och utformning. Hur kan platsen fungera för att göra det möjligt för medborgare att engagera sig i omställningsprocessen? Läs mer om programmet här.

Demokratisatsning med ungt inflytande

Fredag, 11:00–11:40 | Fadime (paviljong 1)

På Frihamnsdagarna sker också ett samtal i regi av Demokratisatsningen med ungt inflytande om elevinflytande och elevrådets roll i skolan och samhällsutvecklingen. Medverkar gör bl a Lisa Ivarsbacke, Barnombudsmannen, Sveriges barnrättsmyndighet. Läs mer om programpunkten här.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare