Hem / Slottsskogsvallen får ny jubileumsglans
27 November 2020

Slottsskogsvallen stod klar till Jubileumsutställningen 1923 för att fira Göteborgs 300-årsjubileum, och invigdes 12 maj av kronprins Gustav Adolf. Arenan utformades av arkitekten Lars Israel Wahlman.

Målas om i sina ursprungsfärgEr

Inför Göteborgs 400-årsjubileum rustas Slottsskogsvallen upp av idrotts- och föreningsförvaltningen där man bland annat återskapar anläggningens ursprungliga färgsättning. Fondläktaren har redan målats i en beige kulör och nu är det dags för ommålning av hedersläktaren och de fyra paviljongerna som kommer att få färgerna gråbeige och koboltblå.

 

Illustration av ny färgsättning av Slottsskogsvallen.

Dessutom byggs delar av läktaren om och alla träbänkar på arenan byts ut. Nuvarande förrådsutrymmen på hedersläktaren kommer också renoveras så de mer påminner om de toaletter som i originalutförandet fanns bakom ”vip-läktaren” avsedd för kungligheterna vid invigningen av arenan 1923. Arbetet beräknas vara klart våren 2021.

Slottsskogsvallens entrépark - det vinnande förslaget SPEG-LING, framtaget av Nyréns Arkitektkontor.

Ny entrépark

Entréparken är en viktig del av Slottsskogsvallsområdet och en historisk plats i Göteborg. Den invigdes tillsammans med Slottsskogsvallen år 1923. Nu ska parken utvecklas och bli en funktionell mötesplats dit göteborgarna gärna kommer för att umgås och för att röra på sig. Tidigare har parkeringsplatser flyttats, nya gräsytor skapats och boulebanorna samt dammen rustats upp. Nu är det dags för nästa etapp – att skapa spännande aktivitetsytor i parken.

En ny flexibel och öppen asfaltsyta med linjering och utrustning ska erbjuda möjligheter till olika aktiviteter och lekar. Den ska kunna fungera som träningsyta för grupper och lag såväl som för spontana aktiviteter. Ytan ska också gå att använda för parkering vid större evenemang i området.

I parkens östra del byggs en platå med ett stort speglande tak som bjuder in till dans och andra spontana aktiviteter. Här skapas också skate- och kickbike vänliga ytor samt en labyrint, inspirerad av Slottsskogsvallens arkitektoniska uttryck. I entréparken kommer det också att finnas enklare löparbanor.

Entréparken ska stå klar våren 2021.

Läs mer om utvecklingen av Slottsskogsvallen på stadsutveckling.goteborg.se

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare