Hem / Tävla om att göra filmfestivalens mest sedda film!
13 May 2022

Nästa år blir Göteborg ett av de tematiska fokusen under Göteborg Film Festival. Festivalen kommer att gräva i filmarkiven och ta pulsen på samtidsfilmen för att under kommande festival skriva Göteborgs filmhistoria.

Med anledning av detta bjuder festivalen tillsammans med Göteborgs 400-årsjubileum in till en tävling där alla har chansen att bli årets vinjettfilmare. Det enda som krävs för att tävla är en filmidé på temat Göteborg. Festivalen står sedan för en budget på 50 000 kronor som ska finansiera produktionen till vinnande förslag.

Läs mer om hur du deltar i tävlingen på goteborgfilmfestival.se.

Alla är välkomna och man behöver inte vara etablerad filmare för att tävla. Är den vinnande idén inlämnad av en filmskapare utgår produktionsmedel att producera vinjettfilmen, men vinner en idé från en icke-filmare kommer festivalen att anlita ett produktionsbolag för att förverkliga idén utifrån vinnarens instruktioner. Bästa filmidé är vad som utgör tävlingen.
– Vi är stolta att tillsammans med Göteborg Film Festival äntligen få bjuda in till den här tävlingen; bästa idé till vinjettfilm 2023. Jubileet grundar sig på göteborgarnas delaktighet och idéer och vid ett flertal tillfällen under åren har vi arbetat med så kallade open calls, bland annat när Jubileumslåten togs fram under 2019 och när jubileumsdesign skapades 2020. Nu är det dags att hylla Göteborg i ännu ett uttryck, rörlig bild! Det ser vi väldigt mycket fram emot, sägerMia Samuelsson, konstnärlig ledare för Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co.

– Med festivalens fokus på Göteborg vill vi frossa i stadens filmiska miljöer och berättelser, men också utmana etablerade föreställningar om Göteborg. Därför känns det väldigt spännande att upplåta platsen som vinjettfilm till stadens invånare. Vinjettfilmen väcker alltid mycket känslor, och bilden av Göteborg är givetvis ett ämne som engagerar många. Jag ser fram emot att bli överraskad av vilka Göteborgsbilder som göteborgarna själva vill förmedla, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Tävlingen är ett samarbete mellan Göteborg Film Festival och Göteborgs 400-årsjubileum som projektleds av Göteborg & Co, en del av Göteborgs Stad.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare