Hem / ThomasO Design hyllar Göteborgs 400-årsjubileum med poster på landmärken
24 November 2020
Postern "Göteborgs skyline" med 38 av stadens landmärken.

Postern “Göteborgs skyline” av ThomasO Design illustrerar stadens historiska skeenden. Hur Göteborg har utvecklats via handel, sjöfart, industrialisering, kultur, arkitektur, kommunikation, närhet till vatten och broar, över älven ut i världen. Kronhusbodarna kan ses som ett avstamp i historien och Karlatornet som en riktning mot framtiden. I postern kan vi även hitta Liseberg, Ullevi, Skansen Kronan och Hisingsbron.

Postrarna trycks hos Göteborgstryckeriet i två olika storlekar i hög kvalité. Postern finns att köpa på thomaso.se. Fler produkter så som vykort och kylskåpsmagneter kommer lanseras år 2021.

De posters som ThomasO Design formger och producerar är inspirerade av så kallade ”rese-affischer” från 40- och 50-talet, med vyer från olika platser i Sverige, Norge och Danmark. Postrarna uppskattas mycket av turister som minnen från olika resmål, men också av de som tycker om att inreda sina hem med färgstarka retromotiv med lokal prägel. Motiven skissas för hand, dokumenterade på plats i sin verkliga miljö. I ateljén bearbetas skisserna och motiven färdigställs digitalt för att få den rätta tidsandan med typsnitt och patineringar. Läs mer om ThomasO Designs jubileumssatsning.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare