Hem / Två nya utställningar på Hela stadens galleri i vår
17 April 2019
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Årsrika och Livet med tiden

I vandringsutställningen Årsrika får besökarna möta 78- till 95 åringar med olika bakgrund och erfarenheter och från skilda delar av Sverige som berättar om livslust, sorg, kärlek, njutning och död. Om sin relation till kroppen, ensamheten och naturen. Och om vilka attityder de möter.

Utställningen vill påverka och vidga den snäva bild av äldre människor som råder idag. I medieflödet kommer människor med många levda år bakom sig sällan till tals annat än som gamla, föredettingar och förbrukade. Ofta ses de snarare vara till besvär än som tillgång.
Intervjuer/texter: Annica Carlsson Bergdahl
Fotografi: Elisabeth Ohlson Wallin

Elisabeth Ohlson Wallins utställning Livet med tiden är en hyllning till de äldre och den livserfarenhet som åren ger. Med sina bilder av den åldrade människan, sammansatt med bilder från deras yngre dagar, skapar hon en exceptionell känsla för tid och människans olika stadier i livet.

Årsrika och Livet – med tiden visas på Hela stans galleri i Bältespännarparken.
Vernissage 25 april kl 12.00. Utställningen pågår till den 31 maj.

Årsrika visas även i sin helhet på Stadsbiblioteket.

Göteborgs fem kulturhus

 

Blå Stället i Angered invigdes 1979 som det första kommunala kulturhuset i en förort i Sverige. I sovstaden skulle även finnas utrymme för kultur och föreningsengagemang och du skulle kunna komma direkt från jobbet i ”blåställ”.

27 april firas det 40-årsjubilerande kulturhuset med en mängd aktiviteter under hela dagen (se hela programmet här). Mellan Blå Stället och Angereds Stadspark kommer Hela stadens galleri finnas på plats med en utställning om Göteborgs fem kulturhus – de tre befintliga Frölunda, Angered och Kåken. plus de två kommande i Bergsjön och på Backaplan.

Utställningen visas på Hela stans galleri mellan Blå Stället och Angereds Stadspark.
Vernissage 27 april kl 13.00. Utställningen pågår till den 26 maj.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare