Hem / Plaskis
5 July 2021

”Plaskis” ligger vid Älvsborgsplan och heter egentligen Älvsborgsdammen, anlagd i början på 1930-talet. På sommarlovet en populär badplats för många av stadens barn. När Plaskis inte är fyllt med vatten tar skateboardåkarna över platsen.

Illustratör Mikel Nilsson

Mikel Nilsson (1979) är en illustratör och konstnär som efter studier på HDK-Valand bland annat jobbat med klubbdekor, scenografi, illustration och skulptur.
– Min favoritplats är Masthuggskyrkan. Att sitta på klipporna med en öl i handen och spana på Göteborg är det bästa jag vet.

Göteborgs Jubileumskarta

Göteborgs Jubileumskarta delas ut i tryckt form till alla hushåll i Göteborg i månadsskiftet maj-juni 2021. Den kommer också att finnas till försäljning på Gothenburg Visitor Centre vid Kungsportsplatsen i Göteborg.

Göteborgs Jubileumskarta är skapad av fler än 600 göteborgare som bidragit med favoritplatser, historier och illustrationer från stadens alla sidor och vrår. Göteborgarnas egen bild av hur det ser ut här, och vilka vi är, just när staden fyller 400 år. Kartan vill inspirera till att upptäcka nya delar av Göteborg, och samtidigt påminna om att en stad är alla sina platser, alla sina människor. Ditt Göteborg är mitt Göteborg.

Göteborgs Jubileumskarta har skapats av föreningen Göthenburgo tillsammans med göteborgare och Göteborgs Stad med anledning av Göteborgs 400-årsjubileum, som leds av Göteborg & Co.

Läs mer om Göteborgs Jubileumskarta.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare