15 December 2022
21 Apr
12:30
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-04-21","external-event-range_end":"2023-04-21"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"12:30","external-event-end_time":"14:30","external-event-place":"Redbergskyrkan","external-event-description":"","external-event-description-en":""}]}]
-

Vi lever allt längre runt om i världen och även i Göteborg. En fantastisk framgång för mänskligheten som ger oss stora möjligheter. Hur kan vi som samhälle ta vara på all kunskap och erfarenhet som bor i årsrikedomen?

”It takes a village”: Att vi har en åldrande befolkning innebär också att färre ska försörja fler, och vi ser ut att få svårt att få våra välfärdstjänster att räcka till framöver. Vi har alla allt att vinna på att fler får behålla hälsa, välmående, livskvalitet, vara behövd och kunna delta i samhället så länge som möjligt.

Men samtidigt är ålder idag den vanligaste diskrimineringsorsaken. Och enligt World Values Survey hör Sverige till de länder där det förekommer mest ålderism och där respekten för äldre är låg. Bättre kan vi såklart! Och vi vet ju att de frågor vi sätter ljus på och samarbetar kring kommer vi väldigt långt med, och hela samhället blir vinnare.

Så, varmt välkommen att delta i samtal och tankesmedja tillsammans med invånare från hela Göteborg, strategiska stadsutvecklingsaktörer i Göteborgs stad, entreprenörsproffs och forskare. I frågor om ålderism, om hur är det att åldras i Göteborg och framförallt – om hur vi tillsammans kan ta vara på äldre personer som en resurs i samhället!

Kom och var med och bidra till att göra Göteborg till en bättre stad att leva och åldras i!

Medverkande:

Moderator Emma Matson, utvecklingsledare Åldersvänliga Göteborg

Moderator Helena Bjurbäck, Äldreombudsman Göteborgs stad

Babbs Edberg, direktör Äldre samt vård och omsorgsförvaltningen

Gunnar Kristiansen, Entreprenör

Mariah Ben Salem, VD Drivhuset

Ingmar Skoog professor och föreståndare för AgeCap , Göteborgs Universitet

Gun Lund, danskoreograf och dansare (innovatör och pionjär)

Bo G Eriksson,  Framtidsutvecklare

 

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare