2 December 2022
9 Feb
2023
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-02-09","external-event-range_end":"2023-02-09"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"13:00","external-event-end_time":"14:30","external-event-place":"Redbergskyrkan, Landerigatan 9","external-event-description":"","external-event-description-en":""}]}]
-

Demenssjukdomar, som Alzheimers sjukdom, är vanliga bland äldre och man räknar med att mer än 200 000 personer i Sverige är drabbade. I åldersgruppen över 80 år är förekomsten 20%, en åldersgrupp som beräknas öka med 50% fram till 2030. Demenssjukdomar drabbar individerna och deras anhöriga svårt och är också en börda för samhället. Numera vet man mycket om hur demens kan förebyggas.

Två av Sveriges, och världens, ledande experter på området, Miia Kivipelto från Karolinska Institutet och Ingmar Skoog från AgeCap vid Göteborgs Universitet kommer att berätta om vad man kan göra för att förebygga demenssjukdomar. Alzheimerfonden kommer även vara på plats för att berätta om sin verksamhet och demenssjuksköterska och anhörigkonsulent Malin Birath finns med för att ge information om anhörigstöd.

Seminariet är en del av jubileumsfestivalen Årsrika Göteborg 400 och sker i samverkan med SPS Seniorerna Örgryte.

Anmälan sker till: Ingrid Löfstaf, 0707611141, redheadmas@hotmail.com

Medverkande: Miia Kivipelto, professor vid KI; Ingmar Skoog, professor och föreståndare vid AgeCap vid Göteborgs universitet; representant från Alzheimerfonden och Malin Birath, demenssjuksköterska och anhörigkonsulent Centrum.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare