15 December 2022
12 Maj
12:45
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-05-12","external-event-range_end":"2023-05-12"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"12:45","external-event-end_time":"14:45","external-event-place":"Bio Roy, Kungsportsavenyn 45","external-event-description":"","external-event-description-en":""}]}]
-

Äldreomsorgen står inför en svårlöslig uppgift. Färre behöver ta hand om fler och fler. Hur ska varje människas rätt att få leva livet, hela livet, förverkligas? Vilka reformer behövs för att fler ska välja vård och omsorg? Vad görs idag och för morgondagen?

Filmen ”Leva tills jag dör” skildrar vänskapen mellan Ella och Monica. Ella är en 99-årig boende utan egnabarn och Monica är en aktivitetscoach som trots att åren gått fortfarande sörjer sin bortgångna farmor. Med humor och värme delar de livets med-och motgångar i att åldras och vårdas i livets slutskede. I efterföljande samtal där lokala politiker, forskare, pensionärsrepresentanter och medarbetare deltar lyfts frågan Hur ska varje människas rätt att få leva livet – hela livet – förverkligas?

Syftet med denna biografturen är att initiera ett samtal om en ökad livskvalitet i äldreomsorgen med ledamöter i den kommunala äldreomsorgsnämnden.

Biljettkostnad: 110 -130 kr

 

 

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare