20 April 2023
4 Jun
12:30
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-06-04","external-event-range_end":"2023-06-04"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"12:30","external-event-end_time":"13:30","external-event-place":"Utomhusscenen, Frihamnen","external-event-description":"Bohusl\u00e4n Big Band intar scenen tillsammans med Ida Sand och Nils Landgren. ","external-event-description-en":"Bohusl\u00e4n Big Band takes the stage together with Ida Sand and Nils Landgren."}]}]
-

Bohuslän Big Band intar scenen tillsammans med Ida Sand och Nils Landgren.

Bohuslän Big Band är en orkester som både värnar och utmanar storbandsgenren. Orädda och utforskande ger de sig in i samarbeten med bredd och stor variation. Under åren har de spelat med internationella jazzgiganter som Gregory Porter, Danilo Peréz, Maria Schneider och John Beasley och folkkära artister som Jill Johnson, Tommy Körberg och Samuel Ljungblahd. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band en del av Vara Konserthus.

Ida Sand är en av landets främsta souljazzvokalister och en skicklig pianist. Hon har gjort sig känd för sina personliga tolkningar av andras musik, inte minst den hyllade Neil Young-tributen ”Young at Heart”. Ida Sand har släppt sex album på den tyska labeln ACT. Nya albumet “Do You Hear Me?” (2021) är hennes mest personliga produktion, då hon skrivit all text och musik. Stilmässigt karaktäriseras soundet av kärleken till jazz, blues och soul, medan låtskrivarprocessen inspirerats av förebilder som Joni Mitchell, Carole King och Paul Simon.

Nils Landgren är en av Europas mest kända och innovativa jazztrombonister. Med sin röda trombon har han berikat svenskt musikliv som få andra. Han har medverkat på över 500 album och spelat med artister som Herbie Hancock, ABBA, the Crusaders och Wyclef Jean. Under åtta år arbetade han även som konstnärlig ledare för Bohuslän Big Band – och har efter det gjort flertalet hyllade samarbeten med storbandet.

Allt program under Jubileumsfestivalen är främst stående, men under den här programpunkten finns ett begränsat antal sittplatser. De går inte att boka eller reservera.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare