9 May 2023
2 Jun
5 Jun
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-06-02","external-event-range_end":"2023-06-02"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"15:00","external-event-end_time":"20:00","external-event-place":"Masten, Frihamnen","external-event-description":"Pyssel, konst och h\u00f6gl\u00e4sning f\u00f6r barn i alla \u00e5ldrar.","external-event-description-en":"Crafts, art and storytime for children of all ages."}]},{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-06-03","external-event-range_end":"2023-06-03"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"10:00","external-event-end_time":"20:00","external-event-place":"Masten, Frihamnen","external-event-description":"Pyssel, konst och h\u00f6gl\u00e4sning f\u00f6r barn i alla \u00e5ldrar.","external-event-description-en":"Crafts, art and storytime for children of all ages."}]},{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-06-04","external-event-range_end":"2023-06-04"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"10:00","external-event-end_time":"20:00","external-event-place":"Masten, Frihamnen","external-event-description":"Pyssel, konst och h\u00f6gl\u00e4sning f\u00f6r barn i alla \u00e5ldrar.","external-event-description-en":"Crafts, art and storytime for children of all ages."}]},{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-06-05","external-event-range_end":"2023-06-05"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"10:00","external-event-end_time":"20:00","external-event-place":"Masten, Frihamnen","external-event-description":"Pyssel, konst och h\u00f6gl\u00e4sning f\u00f6r barn i alla \u00e5ldrar.","external-event-description-en":"Crafts, art and storytime for children of all ages."}]}]
-

Bokmässan i Göteborg presenterar tillsammans med Biblioteken i Göteborg ett program med högläsning för barn i alla åldrar, skrivarworkshops, konst och pyssel. Välkommen till Lästältet! Scrolla för fullständigt schema.

Aktiviteter fredag 2 juni 15:00-20:00

 • Gör ett Göteborgskollage, kl 15.00-17.00: Klipp ut kända byggnader och föremål från Göteborg och sätt ihop som du vill. Passar dig mellan 6-12 år.
 • Högläsning Alfons Åberg, kl 17.30-18.oo: Njut när Gunilla Bergströms systerdotter Sofia Torell högläser Alfons Åberg och tralla med i Alfons-visor framförda av Lars-Magnus Larsson. Välkommen till Alfons Åbergs underbara värld!
 #Barn #Barnaktiviteter #Aktiviteter för barn
Illustration: Gunilla Bergström

Aktiviteter lördag 3 juni 10:00-20:00

 • Sagofen Isadora, kl. 10.30: Sagofen Isadora läser Gunilla Bergströms älskade barnboksklassiker “Kalas, Alfons Åberg!”. Alfons Åberg fyller 6 år och ska ha eget kalas! Faster Fiffi tycker att det ska bli roligt att ordna en riktig jättefest. Språk: Svenska.
 • Gör självporträtt med konstnären Linda Spåman, kl 12.30-15.30: Det sägs att världens första selfie skapades med en bit kol i forntida Egypten. Genom århundranden har konstnärer målat porträtt av sig själva och människorna runt omkring dem. På så vis har vi förstått världen, livet och historien om oss själva. I ett antal workshops under Göteborgs 400-årsjubileum utforskar vi porträttet med fokus på göteborgarens självporträtt. Inga förkunskaper krävs. Passar alla åldrar.
 • Handbok för unga häxor, kl 14: Författaren Håkan Westesson och illustratören och äkta spådamen Linda Spåman kommer och berättar om “Handbok för unga häxor”, en berättelse och instruktionsbok för häxor i alla åldrar. Språk: Svenska.
 • Gör ett Göteborgskollage, kl 15-17: Klipp ut kända byggnader och föremål från Göteborg och sätt ihop som du vill. Passar dig mellan 6-12 år.
 • Alla tiders Göteborg, kl. 16-18  Författaren Andréas Sjölander är på plats med nya barnboken “Alla tiders Göteborg”. Sagan är en rekordsnabb och underhållande lektion om Göteborgs historia och passar alla barn mellan 6-116 år. Prova tidsenliga kläder och läs, lyssna och köp sagan finns på plats!
 • Skriväventyr, kl. 18-19.30: Något mystiskt har hänt i Göteborg. Det går rykten om att Getmannen har synts till i Brunnsparken. I Slottsskogen har älgarna börjat prata och här och var i staden dyker det upp magiska varelser. Nu behövs din hjälp för att skriva om alla mysterier som pågår i Göteborg. Kom på en skrivworkshop – ett skriväventyr – där din kunskap om mystiska varelser, monster och sagodjur är högt efterfrågad! Passar dig mellan 8-12 år som gillar fantasy och spänning.
Foto: Privat
Författaren Håkan Westesson och illustratören och äkta spådamen Linda Spåman.

Aktiviteter söndag 4 juni 10:00-20:00

 • Otroliga varelser och läskiga havsmonster: Människor har i hundratals år berättat historier för varandra om de mest otroliga varelser och läskiga monster som lurar i havens djup. Men dessa kusliga typer finns ju inte på riktigt…eller gör de? Häng med Maritiman, svara på kluriga frågor och lär dig mer om några fascinerande (och läskiga?) vattenlevande varelser, verkliga och påhittade. Lämplig för åldrarna 6–10 år samt något yngre barn tillsammans med vuxen.
 • Gör självporträtt med konstnären Linda Spåman, kl 12.30-15.30: Det sägs att världens första selfie skapades med en bit kol i forntida Egypten. Genom århundranden har konstnärer målat porträtt av sig själva och människorna runt omkring dem. På så vis har vi förstått världen, livet och historien om oss själva. I ett antal workshops under Göteborgs 400-årsjubileum utforskar vi porträttet med fokus på göteborgarens självporträtt. Inga förkunskaper krävs. Passar alla åldrar.
 • Handbok för unga häxor, kl 14-14.30: Författaren Håkan Westesson och illustratören och äkta spådamen Linda Spåman kommer och berättar om “Handbok för unga häxor”, en berättelse och instruktionsbok för häxor i alla åldrar. Språk: Svenska.
 • Alla tiders Göteborg, kl. 16-18: Författaren Andréas Sjölander är på plats med nya barnboken “Alla tiders Göteborg”. Sagan är en rekordsnabb och underhållande lektion om Göteborgs historia och passar alla barn mellan 6-116 år. Prova tidsenliga kläder och läs, lyssna och köp sagan finns på plats!
Gör ditt eget självporträtt!

Aktiviteter måndag 5 juni 10:00-20:00

 • Högläsning är magiskt: Få tips om vilka böcker som är populära på förskolorna just nu och hur du som vuxen kan skapa fina lässtunder med ditt barn. Välkommen till oss för inspiration eller en mysig stund med en god bok! Sagoläsning en gång i timmen – vi läser på tre olika språk utöver svenska. Förskoleförvaltningen finns på plats kl. 13-15 och visar hur de använder bilderbokstjänsten Polyglutt (1-5 år).
 • Kom och skapa bokomslag, kl 17: Hur kan ett bokomslag visa vad en berättelse handlar om? Vi inspireras av en kort berättelse som vi läser tillsammans. Därefter får alla skapa ett eget bokomslag. En berättelse – många olika bokomslag! Material finns på plats. Välkomna!

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare