Coronablommor i Stora Hamnkanalen
Konstnären Geert van der Vossens Coronablommor ställs ut på en pråm i Göteborgs hamnkanal.
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2021-05-28","external-event-range_end":"2021-11-15"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"","external-event-end_time":"","external-event-place":"Stora Hamnkanalen, Tyska bron","external-event-description":"","external-event-description-en":""}]}]
|
För att hedra och minnas de som gått bort i sviterna efter covid-19, ställer konstnären Geert van der Vossens Coronablommor ut på en pråm i Göteborgs hamnkanal. Konstinstallationen består av 6 561 handgjorda järnblommor och 1 000-tals tryckta blommor, och ställs ut som en del av Göteborgs jubileumsår.
Från april till november 2020 satte Geert van der Vossen ut sina handgjorda järnblommor på vallen bredvid sin bostad i Broddetorp i Skaraborg, det blev 6 561 stycken. När blommorna flyttar till Göteborg kommer de tillsammans med tryckta blommor bilda ett konstverk som har formen av en svensk flagga. Konstverket placeras på en pråm i Stora hamnkanalen där järnblommorna står på de blå fälten och de tryckta blommorna på de gula partierna.


Från den 28 maj till 15 november kommer konstverket Coronablommor finnas på pråmen i Stora Hamnkanalen vid Tyska bron, och vara en del av Göteborgs jubileumsår.
Konstverket Coronablommor är skapat av Geert van der Vossen och visas i Göteborg i samband med Göteborgs 400-årsjubileum i ett samarbete mellan konstnären, Förvaltningen för kulturutveckling Västra Götalandsregionen, Tyska Christinae församling och Göteborgs stad.
Om Geert van der Vossen
Geert van der Vossen är en holländsk konstnär som började jobba med järn vid 14 års ålder. Under sin skoltid lärde han sig olika tekniker för att bearbeta metall och utbildade sig sedan till maskiningenjör. När han flyttade till Sverige 2013 tog han upp hantverket med järn igen och har idag sin smedja i Broddetorp i Skaraborg. Geerts mål är att göra oväntade, ovanliga tredimensionella former med minsta möjliga miljöpåverkan, som får människor att fundera, förundra och skratta.