3 May 2023
3 Jun
17:00
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-06-03","external-event-range_end":"2023-06-03"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"17:00","external-event-end_time":"20:00","external-event-place":"T\u00e4ltscenen, Frihamnen","external-event-description":"Under tre hela timmar blir det dans- och schlagerfest i Frihamnen med bland andra Arvingarna, Linda Bengtzing och Christer Sj\u00f6gren.","external-event-description-en":"For three full hours, there will be a dance and schlager party in Frihamnen!"}]}]
-

Under tre hela timmar blir det dans- och schlagerfest i Frihamnen med Arvingarna, Linda Bengtzing, Christer Sjögren, Appearance, Hasse Andersson och Elisa Lindström!

Arvingarna

Det har gått 30 år sedan medlemmarna i Arvingarna började skriva låtar tillsammans i Partille. Med föräldrar i banden Streaplers och Flamingokvartetten fick de dansmusiken i blodet, men hittade tidigt sin egen stil. Arvingarna har gett ut 19 album, haft ett 20-tal låtar på Svensktoppen, vunnit tre grammisar och deltagit i Melodifestivalen sex gånger!

Arvingarna avslutar Dans- och schlagerfesten i Frihamnen.

Arvingarna

Linda Bengtzing

Linda Bengtzing blev ett välbekant ansikte för svenska folket i TV-serien Fame Factory 2005. Då hade hon redan jobbat 8 år för Wallmanskoncernen som showartist och servitris. År 2005 tog hon sig även via Andra chansen till final i Melodifestivalen med tävlingsbidraget ”Alla flickor”. Efter detta har framgångarna fortsatt med låtar som ”Jag ljuger så bra”, ”Värsta schlagern” ” E de fel på mig” och ”Ett fyrfaldig hurra”. Förutom 8 tävlingsbidrag i Melodifestivalen har Linda gjort musikal, varit programledare i TV, släppt barnbok och medverkat i en mängd tv program och turnéproduktioner.

Linda Bengtzing

Christer Sjögren

Dansbandssångaren, Hagforssonen, och soloartisten Christer Sjögren räknas som en av Sveriges främsta sångare med sin varma basröst. Hans hobby blev hans yrke!

Christers karriär började i dansbandet Pelles. Han är dock främst känd som soloartist samt från Vikingarna – dansbandet som har sålt 12 miljoner skivor och fått miljoner människor att dansa.

Christer Sjögren

Appearance

Showgruppen Appearance har rötterna i Göteborg och har sedan 2006 turnerat i Europa. Med ledord som ”Entertainment with passion” är det precis vad denna Appearance gör. Medlemmarna Annica Svensson, Elisabeth Augustsson och Lars Bodén har medverkat vid flera stora nordiska arrangemang och har även setts i tv-produktioner som Melodifestivalen, Stjärnor Hos Babben och Dobidoo.

Appearance

Hasse Andersson

I ungdomen var Hasse Andersson den stora rockstjärnan hemma i Östra Ljungby. Under artistnamnet Rock-Olle for han runt i bygdegårdarna med sin pappas radio som förstärkare till den fräcka gitarr-plankan och sjöng rock ‘n’ roll. Många år senare har flertalet av Hasses sånger blivit stora hits och allra mest efterfrågad är givetvis ”Änglahund”. 2015 var det premiär för Hasse Andersson att medverka i Melodifestivalen, där han tog hem fjärdeplatsen i finalen med låten ”Guld och gröna skogar”.

Hasse Andersson

Elisa Lindström

Elisa Lindström från Töreboda erövrade svenska folkets hjärtan redan som ung. Redan under gymnasiet vann Elisa en stor och bred publik med dansbandet Elisa’s som vann Dansbandskampen 2010. Idag är Elisa soloartisten som vågar vara unik, äkta och ärlig i sitt artisteri. Hennes breda repertoar spänner från dansband till klassiskt och inte sällan drar hon av några stycken på sin trumpet!

Foto: Anna-Lena Ahlström
Elisa Lindström

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare