3 May 2023
4 Jun
15:45
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-06-04","external-event-range_end":"2023-06-04"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"15:45","external-event-end_time":"17:15","external-event-place":"T\u00e4ltscenen, Frihamnen","external-event-description":"Festlig galakonsert fylld av musik, musikal, opera, dans och jubileumstal av H.M. Konungen. Programpunkten \u00e4r teckenspr\u00e5kstolkad och syntolkad.","external-event-description-en":"Festive gala concert filled with music, musical theatre, opera, dance and a celebratory speech by HM The King. "}]}]
-

Programpunkten är teckenspråkstolkad och syntolkad. Läs mer längre ner på sidan.

På Göteborgs officiella födelsedag 4 juni välkomnar GöteborgsOperan och staden Göteborg alla till en fest-och galakonsert fylld av musik, musikal, opera, dans och jubileumstal av H.M. Konungen.

Bland de musikaliska höjdpunkterna finns musik ur Carmen, Den flygande holländaren, succémusikalen Wicked och den officiella jubileumslåten ”Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg”. Sångerskan Ane Brun uppträder med GöteborgsOperans Danskompani och GöteborgsOperans Orkester i ett utdrag av koreografen Kenneth Kvarnströms allkonstverk 12 songs.

Konferencier är tv-programledaren och matskribenten Lotta Lundgren.

Teckenspråkstolkning

Teckenspråkstolken står till höger på scenen, från publikens håll sett. Denna placering gäller vid samtliga teckenspråkstolkade programpunkter. Det finns en avgränsad plats för dig som behöver teckenspråkstolk.

Syntolkning

Utrustningen för syntolkning hämtas i Jubileumsshoppen på festivalområdet 30 minuter innan programmet börjar. Utrustningen lämnas på uthämtningsstället när programmet är slut. Det finns särskilda platser för dig som behöver syntolkning. Ledarhund är tillåtet.

Sittplatser

Allt program under Jubileumsfestivalen är främst stående, men under den här programpunkten finns ett begränsat antal sittplatser. De går inte att boka eller reservera.

Lotta Lundgren

Medverkande

Dirigent Aivis Greters 

Den unge lettiske dirigenten Aivis Greters har utsetts till biträdande dirigent vid två hus denna säsong, GöteborgsOperan och Orchestre de Paris.

Konferencier Lotta Lundgren

Lotta Lundgren är matskribent, författare och programledare med fokus på mat och kulturhistoria. För den breda allmänheten är hon i första hand känd för sin medverkan i tv-succén Historieätarna.

Ane Brun, sång 

Norska sångerskan och låtskrivaren Ane Brun är mångfaldigt prisbelönt och har på senare år gjort flera bejublade scenframträdanden med symfoniorkestrar, framträtt på utsålda arenor och i Nobelprissammanhang.

Katarina Hemlin, sång 

24-åriga musikern Katarina Hemlin har skrivit den officiella jubileumslåten “Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg”.

GöteborgsOperans solister (opera & musikal)

GöteborgsOperans Kör

GöteborgsOperans Orkester

GöteborgsOperans Danskompani

GöteborgsOperans Barn- och Ungdomskörer

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare