13 December 2022
21 Mar
19:00
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-03-21","external-event-range_end":"2023-03-21"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"19:00","external-event-end_time":"20:30","external-event-place":"R\u00e5da Rum","external-event-description":"","external-event-description-en":""}]}]
-

Förebygg eller hantera livsstilssjukdomar. Delta i viktig forskning.

Anders Rosengren, forskare vid Göteborgs Universitet har upptäckt att något så enkelt som en kvart med ett onlineverktyg varannan vecka kan förbättra din hälsa.

Anders ställde sig frågan: Varför har vi så svårt att prioritera hälsan i vardagen trots att vi värdesätter den så högt?

Och så föddes Livsstilsverktyget!
Ett verktyg med informativa texter, inspirerande aktiviteter och öppna frågor för att sporra dig att använda den senaste kunskapen och prioritera hälsan i din vardag på flera olika sätt. Verktyget kan hjälpa dig att må bättre, lära dig mer om dig själv och din hälsa; fysiskt, psykiskt, socialt och existentiellt och förebygga eller hantera livsstilssjukdomar.
Genom att använda verktyget deltar du dessutom i viktig forskning.

I sin föreläsning i Råda Rum berättar Anders om forskningen och verktygets möjligheter att hjälpa dig ta hand om din hälsa samt vikten av att väva in de andliga bitarna i vår tillvaro. Och du kan få hjälp med att ladda ner, logga in och komma igång med appen på plats i Råda Rum direkt efter föreläsningen!

Föreläsningen är en del av jubileets fokusår Hälsa under 2022.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare