28 April 2023
3 Jun
13:45
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-06-03","external-event-range_end":"2023-06-03"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"13:45","external-event-end_time":"15:30","external-event-place":"T\u00e4ltscenen, Frihamnen","external-event-description":"Upplev fantastisk gospel, soul och hiphop med n\u00e5gra av Sveriges fr\u00e4msta artister. ","external-event-description-en":"Experience fantastic gospel, soul, and hiphop with some of Sweden's foremost artists."}]}]
-

Välkomna att uppleva fantastisk gospel, soul och hiphop med några av Sveriges främsta artister! Konserten arrangeras av Hjärta Göteborg, som är ett samarbete mellan Göteborgs alla kyrkor.

Medverkande:

Solid Gospel & Band, Jennifer Brown, Samuel Ljungbladh, Gladys Del Pilar, Sebastian Stakset, Peter Hallström och Michael Jeff Johnson.

Presentatörer:

Klara Zimmergren och Britta Hermansson.

Allt program under Jubileumsfestivalen är främst stående, men under den här programpunkten finns ett begränsat antal sittplatser. De går inte att boka eller reservera.

Solid Gospel

Solid Gospel är en svensk kör som sjunger gospel- och soulmusik. Kören grundades 1997 av och består av cirka 50 medlemmar. Solid Gospel har vunnit flera priser och utmärkelser för sin musik, bland annat “Årets Kör” på Gospel Music Awards 2014 och 2016.

Solid Gospel har gjort flera konsertturnéer både i Sverige och utomlands, och har samarbetat med artister som Carola Häggkvist, Gladys del Pilar och Salem Al Fakir.

Solid Gospel

Jennifer Brown

Sångerskan och låtskrivaren Jennifer Brown är uppvuxen i Hjällbo och slog igenom i mitten av 90-talet med låten “Tuesday Afternoon”. Albumet ”Giving you the best” släpptes 1994 och såldes i över en halv miljon exemplar. Sedan dess har hon släppt flera framgångsrika album med influenser från både svenska och amerikanska musiktraditioner.

Jennifer Brown

Samuel Ljungblahd

Samuel Ljungblahd är en av Sveriges största gospel- och soulartister och har släppt flera album i genren. Uppvuxen med musiken i blodet inom Frälsningsarmen har han tagit en självklar plats på soulscenen. Samuel har samarbetat med bl.a Sarah Dawn Finer och Lisa Nilsson. Samuel har vunnit flera priser och utmärkelser, bland annat “Årets artist” på Gospel Music Awards år 2012. Han har också varit med i stora musikalproduktioner, som till exempel “Så som i himmelen” och “Rock of Ages”.

Samuel Ljungblahd

Gladys Del Pilar

Svenska musikern Gladys del Pilar föddes i Ecuador 1967 och visade tidigt intresse för musik. Hon är känd för sin musikaliska mångsidighet och har spelat allt från salsa till jazz och latinpop. 2002 vann hon Melodifestivalen tillsammans med gruppen Afro-dite och låten ”Never Let It Go”. Gladys del Pilar har turnerat internationellt, släppt flera album och använder musiken för att sprida budskap om social rättvisa och jämlikhet.

Gladys Del Pilar

Sebastian Stakset

Sebastian Stakset var medlem i hiphopgruppen Kartellen mellan 2008 och 2016 och hade då artistnamnet Sebbe Staxx. Idag är han artist, hjälparbetare samt grundare av organisationen Heart of Evangelism och brinner för att stötta människor.

Sebastian Stakset

Klara Zimmergren

Klara Zimmergren är en svensk komiker, skådespelare och programledare i radio och TV, född 1967. Hon har gjort sig känd som ena halvan av humorduon Mia och Klara, som tog hem TV-priset Kristallen för bästa humorprogram två år i rad. Klara har även medverkat i ett flertal TV-program och teaterproduktioner.

Klara Zimmergren

Peter Hallström

Låtskrivaren och musikern Peter Hallström har samarbetat med Peter LeMarc, Sarah Dawn Finer, Björn Skifs, Lisa Nilsson, Mauro Scocco, Carola och otaliga andra artister. Peter ligger bland annat bakom Björn Skifs ”Håll mitt hjärta”, ”Kärleksvisan” som spelas flitigt på bröllop, ”Viskar en bön” samt ”I remember”, låten som blev Sarah Dawn Finers genombrott 2007.

Britta Hermansson

Britta Hermansson är en svensk författare och pastor, född 1962. Hon driver den populära samtalspodcasten Brittas vardagsrum och är även krönikör i Göteborgsposten.

Britta Hermansson

Michael Jeff Johnson

Michael Jeff Johnson är en svensk musiker, sångare, låtskrivare och författare född 1972 i Virserum i Småland. Han är numera bosatt i Sävedalen utanför Göteborg. Redan som tioåring skrev Michael sin första sång och sedan dess har det blivit många hundra.

År 2005 släppte han sin solodebut “Allt vi skulle kunna bli” och har sedan dess släppt flera skivor och samarbetat med kända svenska artister som Carola, Uno Svenningsson, Ulf Christiansson och Roland Utbult. Michaels musik beskrivs ofta som poetisk, hoppfull och trösterik.

Foto: Katarina Johnson
Michael Jeff Johnson

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare