8 May 2023
5 Jun
21:30
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-06-05","external-event-range_end":"2023-06-05"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"21:30","external-event-end_time":"23:00","external-event-place":"Kajskjul 105","external-event-description":"Kompbandet Hot This Year Band intar scenen tillsammans med fem legendariska g\u00f6teborgsartister.","external-event-description-en":"Shake it up with some of today's grooviest artists."}]}]
-

Hot This Year Band

Kompbandet Hot This Year Band intar scenen i Frihamnen tillsammans med fem legendariska göteborgsartister som avlöser varandra i en varm famn av reggae, dancehall, afrobeat, soul och R’n’B.

Hot This Year Band har i över 15 år varit en central del av Göteborgs urbana scen och kompat otaliga artister genom åren.

Trummor: Patrik “Partillo” Alexandersson
Bas: Lars “Lance-a-lot” Thörnblom
Keyboards: André “Roots” Karlsson
Gitarr: Anton “Ant-1” Müller
Trumpet: Stefan Sporsén
Saxofon: Joakim Rolandsson
Trombon: Niklas Carlsson

Daniel Lemma

Daniel Lemma är en svensk sångare och låtskrivare, vars musik är starkt förankrad i en amerikansk rootstradition, med tydliga inslag av blues, gospel och soul. Daniel slog igenom för en bredare publik 2001 med låten “If I Used To Love You”, som sålde guld. Han släppte sitt senaste album, Sörgårdens Tak, 2021.

Daniel Lemma och Hot This Year Band startade sitt samarbete 2016 med albumet ”Common Ground” och har gjort ett flertal gemensamma spelningar.

Stina Velocette

Den röda tråden i Stinas musik är starka och nakna texter på svenska, inte sällan med en feministisk agenda. Ingen lyssnare lämnas oberörd av hennes låtar där det tunga och mörka möter catchiga refränger och nyskapande, luftiga beats.

Stina Velocette har gång på gång visat att hon besitter en fingertoppskänsla för låtskriveri. Historier och bilder målas upp och melankoli blandas med hopp och styrka. Hon får lyssnare att gråta ut till vissa låtar, medan hon med andra ger insikt i att alla kan äga sina egna liv.

Jaqee Nakiri

Den Ugandafödda sångerskan som numera bor i Berlin kommer till stan för att dela scenen och fira Göteborg 400 år med sina gamla vänner och kollegor från Hot This Year Band. Det utlovas både gammalt och nytt från sångerskan som de senaste åren fokuserat på att vara mamma.

Slim Prince

Slim Prince är Skandinaviens största Afrobeatsartist. Han har slagit igenom med musik som kombinerar afrikanska trummor med självklara popmelodier och kärleksfulla texter. Han är född i Lagos, hjärtat av afromusik, och flyttade till Göteborg som tonåring. De senaste åren har han turnerat i Europa och Afrika och var även förband till giganten Burna Boy på Avicii Arena 2022.

Etizia

Dancehallens drottning Etizia har rötter i både New York och Göteborg. Hon har stort fokus på den internationella marknaden och har turnerat i Europa, Afrika och på Jamaica. Hon har gjort ett flertal samarbeten med artister som Collie Buddz, Charly Black, Future Fambo och Hardcore Superstar.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare