5 December 2022
10 Dec
11 Dec
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2022-12-10","external-event-range_end":"2022-12-10"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"12:00","external-event-end_time":"17:00","external-event-place":"Sj\u00f6fartsmuseet Akvariet","external-event-description":"V\u00e4lkommen till Sj\u00f6fartsmuseet Akvariets stora invigningshelg! Upplev fyra v\u00e5ningar fyllda med upplevelser, salta ber\u00e4ttelser, undervattensliv och intressanta f\u00f6rem\u00e5l.","external-event-description-en":""}]},{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2022-12-11","external-event-range_end":"2022-12-11"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"10:00","external-event-end_time":"17:00","external-event-place":"Sj\u00f6fartsmuseet Akvariet","external-event-description":"V\u00e4lkommen till Sj\u00f6fartsmuseet Akvariets stora invigningshelg! Upplev fyra v\u00e5ningar fyllda med upplevelser, salta ber\u00e4ttelser, undervattensliv och intressanta f\u00f6rem\u00e5l.","external-event-description-en":""}]}]
-

Nu inleds ett nytt kapitel i Sjöfartsmuseet Akvariets historia. I hundra år har miljontals besökare passerat tröskeln till huset. Nu har museet genomgått den största om- och tillbyggnaden någonsin och längtar efter att möta publiken igen.

Upplev fyra våningar fyllda med upplevelser, salta berättelser, undervattensliv och intressanta föremål.

För barnfamiljer är plan 3 en given plats, med utställningen Stora blå och lekrummet Knattegatt. Här finns även fartygsmodeller i mångfald i modellutställningen Fartyg i fokus. Plan 2 bjuder på stor dramatik över haven med utställningen Hav av historier och fotoutställningen Arven efter varven. På entréplan (plan 1) finns den nya bistron, Café One, och museets nya butik. Under jord (plan 0) tar Akvariet plats med sin spännande undervattensvärld, här finns vattenlevande djur, utställningen Vattenplaneten och forskningsstationen Ocean Lab.

Under helgen uppträder Slynkören och Göteborgs musikkår Stadspiparna. Dessutom bjuds det på musikunderhållning för barn med Henrik Cederblom och partner. Det blir också kreativa aktiviteter och mini-föredrag. Utanför museet kommer det finnas tält med glögg- och pepparkakservering på lördagen. Här invigs under helgen också den nya konstgestaltningen i parken, verket ONE av konstnärsduon Ohlsson/Dit-Cilinn.

Tillgänglighet
Under lördagen kommer en tolk att finnas på plats i receptionen och vid vissa aktiviteter.

Det kommer inte att vara möjligt att ha med sin barnvagn inomhus denna helg, så välj bärsele före vagn om möjligt. Det kommer finnas möjligheter att parkera vagn utomhus men det är ett begränsat antal på grund av framkomlighet. I receptionen kommer det finnas ett antal bärselar för utlån och här gäller först till kvarn.

Varmt välkommen till museets stora öppningshelg med fri entré!

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare