28 July 2022
26 Aug
2022
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2022-08-26","external-event-range_end":"2022-08-26"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"09:00","external-event-end_time":"19:00","external-event-place":"Jubileumsparken","external-event-description":"","external-event-description-en":""},{"external-event-start_time":"","external-event-end_time":"","external-event-place":"","external-event-description":"","external-event-description-en":""}]}]
-

Bakom byggstaketen i Jubileumsparken lockar den nybyggda utflyktslekplatsen med färgglada och fantasifulla lekskulpturer, inbäddade i lummig grönska. Den 26 augusti, med start klockan 9, inviger vi lekplatsen med festlig föreställning, invigningsceremoni och massor av lek på utflyktslekplatsen.

Program fredag 26 augusti

09.00–10.30
Göteborgs femte utflyktslekplats med konstnärliga lekskulpturer öppnar för besök. Testa lekskulpturerna, bygg ett insektshotell och lär dig om biologisk mångfald med park- och naturförvaltningen.

10.30–11.00
Häng med på festligt, musikaliskt mingel i dansföreställningen ”Hovet” med ”Big Wind”. Vackra som trädgårdskonst och helt oförutsägbara dyker ”Hovet” upp för att regera utan regler och utan kung och drottning. För ”Hovet” är varje dag en fest och du är välkommen som gäst!

11.00–11.15
Stadsträdgårdsmästare Johan Rehngren, Linda Nygren, direktör park- och naturförvaltningen, och Therese Brusberg, chef Göteborgs 400-årsjubileum, berättar om Jubileumsparken och utflyktslekplatsen som ett resultat av göteborgarnas önskemål inför byggandet av Älvstaden och Göteborgs 400-årsjubileum.

Park- och naturnämndens ordförande AnnaSara Perslow (C) inviger Göteborgs femte utflyktslekplats.

15.00–17.00
Jubileumsparkens parkvärdar håller i lekar i utflyktslekplatsen

18.15–19.00
Yoga vid ”Allmänna badet”. Begränsat antal platser. Boka plats på timecenter.se/jubileumsparken

 

En foodtruck med orientalisk streetfood finns på plats från klockan 12.00 till klockan 18.00.

I övrigt är Jubileumsparken öppen, även under lördag och söndag, för bad, segling, kanotpaddling och möjlighet att prova på stand up paddle (SUP), se goteborg.se/jubileumsparken för mer information.

Plats/Adress:  Jubileumsparken

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare