23 May 2023
26 Maj
16:00
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-05-26","external-event-range_end":"2023-05-26"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"16:00","external-event-end_time":"","external-event-place":"B\u00e4ltesp\u00e4nnarparken","external-event-description":"Samtal, musik och utomhusutst\u00e4llning om G\u00f6teborgs 400-\u00e5rsjubileum.","external-event-description-en":"Conversations, music, and outdoor exhibition in B\u00e4ltesp\u00e4nnarparken."}]}]
-

Nu inviger vi Jubileumskompassen i Bältespännarparken, en mötesplats mitt i centrala Göteborg där du kan uppleva firandet i miniformat. Här finns en liten scen, möjlighet till gôtt häng och en utomhusutställning där du kan läsa om Göteborgs 400-årsjubileum på över 100 ytor. Invigningen av Jubileumskompassen fredag 26 maj bjuder på intressanta samtal om jubileet och livemusik med Wilmer Apelgren.

Jubileumskompassen öppnar lördag 27 maj, dagen efter invigningen. Scrolla för att läsa mer. Varmt välkommen!

Medverkande på invigningen

Musiker:

Wilmer Apelgren

Representanter från Jubileets styrgrupp:

Peter Grönberg, VD Göteborg & Co

Henrik Kant, Stadsbyggnadsdirektör

Anders Ramsby, Direktör Stadsmiljöförvaltningen

Marianne Erlandsson, Direktör Kretslopp och vatten

Kristina Lindfors, Direktör Exploateringsförvaltningen

Representanter från Jubileumsorganisationen på Göteborg & Co:

Therese Brusberg, Chef Göteborgs 400-årsjubileum

Kenneth Hedlund, Producent Jubileumskompassen

Hanna Lövqvist, Kommunikatör

Om Wilmer Apelgren

Göteborgssonen Wilmer Apelgrens singel “Kommer alltid hit igen” är en jubileumshyllning till staden han växt upp i och alltid kommer tillbaka till. Wilmer har en bakgrund inom körsång – gospel och stämsång är ett genomgående tema i hans soul-, pop- och funkinfluerade musik. Nu intar han scenen i Bältespännarparken och bjuder på några sköna låtar i samband med invigningen av Jubileumskompassen.

Wilmer Apelgren

Om Utomhusutställningen

Under sommaren och hösten 2023 kan du strosa runt och läsa på över 100 ytor om våra olika jubileumssatsningar, varför vi firar och hur idéer blivit verklighet. Utställningen om Göteborgs 400-årsjubileum är en del av Jubileumskompassen och står i Bältespännarparken och på Milleniumplatsen (nära Stora Teatern).

Om Jubileumskompassen

Den mysiga mötesplatsen Jubileumskompassen i Bältespännarparken är öppen hela sommaren och bjuder på workshops, författarsamtal, funkisfestival, klädbytardagar, musik och mycket mer. Här får du massor av tips och inspiration om festliga aktiviteter runtom i stan som du inte får missa.

Jubileumskompassen har även solstolar, spel, målarpennor och papper till barn samt eluttag om du behöver ladda mobilen. Kom förbi och slå dig ner med en lunchlåda eller kaffe samtidigt som du tar del av scenprogrammet. Om du vill köpa mat finns foodtrucks och en kaffevagn på plats.

Läs mer om Jubileumskompassen här.

Jubileumskompassen är öppen hela sommaren fram till 3 september.

Måndag–tisdag: 12:00 – 16:00

Onsdag–fredag: 15:00 – 19:00

Lördag–söndag kl. 11:00 – 15:00

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare