2 March 2023
5 Jun
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-06-05","external-event-range_end":"2023-06-05"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"","external-event-end_time":"","external-event-place":"","external-event-description":"Jens Lekman och Burnstein Orchestra fr\u00e5n Kulturskolan intar scenen p\u00e5 G\u00f6teborgs Jubileumsfestival.","external-event-description-en":"Jens Lekman performs at Gothenburg\u2019s Anniversary Festival in Frihamnen together with Kulturskolans partyband deluxe Burnstein Orchestra."}]}]
-

Jens Lekman föddes i Angered 1981 och växte upp i Hammarkullen. Han började släppa musik på det amerikanska skivbolaget Secretly Canadian 2003 och slog i samma veva genom i Sverige med albumet ”When I Said I Wanted To Be Your Dog”.

2022 raderades Lekmans äldre album på grund av copyrightskäl och han spelade därför in skivorna på nytt. I samband med detta åkte han på en USA-turné där han lät nio El Sistema-associerade ungdomsorkestrar tolka hans gamla låtar. Han gjorde även en mindre spelning i Hammarkullen med Burnstein Orchestra, El Sistema och Los Angered Orchestra.

“Jag vill inte att mina låtar ska vara som fjärilar doppade i kloroform, fastnålade på en vägg i ett museum. I stället vill jag att nya musiker ska ta sig an musiken, slita den i stycken och göra nåt nytt av den”

Burnstein Orchestra är Kulturskolans* partyband deluxe i Hammarkullen med runt 25 ungdomar som bevisar att MORE IS MORE. Orkestern består av blandade stråk- och blåsinstrument, slagverk samt kompgrupp och sång.

*Kulturskolan i Göteborgs Stad kan du komma till för att sjunga, dansa, arbeta med film, bild, keramik, cirkus, spela teater eller ett instrument och mycket mer. Vi finns för dig som är mellan 6 och 19 år och det bästa av allt är att det är på din fritid!

 Jens Lekman
Ellika Henrikson
Jens Lekman uppträder på Göteborgs Jubileumsfestival i Frihamnen tillsammans med Burnstein Orchestra från Kulturskolan.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare