11 May 2023
10 Jun
11:30
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-06-10","external-event-range_end":"2023-06-10"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"11:30","external-event-end_time":"14:45","external-event-place":"","external-event-description":"","external-event-description-en":""}]}]
-

I sommar firar Biblioteken i Göteborg att vår stad fyller 400 år! Åtta bibliotek bjuder in till jubileumsfester med heldagsprogram för alla åldrar.

Kom och skapa, måla, gå på konsert, besök bokbussen, lyssna på sagor på olika språk, träffa författare, få en gratis bok (om du är mellan 13–25 år) eller gå på barnteater. Ja, det finns något för alla!

Kolla in vad som händer på ett bibliotek nära dig.

 #Barn #Barnaktiviteter #Aktiviteter för barn
Lär dig mer om havsmonster med Maritiman.

Otroliga varelser och läskiga havsmonster, kl. 11.30–12.30

Människor har i hundratals år berättat historier för varandra om de mest otroliga varelser och läskiga monster som lurar i havens djup. Men dessa kusliga typer finns ju inte på riktigt … eller gör de?

Häng med Maritiman och svara på kluriga frågor, och lär dig mer om några fascinerande (och läskiga?) vattenlevande varelser, verkliga och påhittade.

Ålder: 6–10 år, eller något yngre tillsammans med vuxen.

Biljett hämtas i disken 15 minuter innan programmet startar.

Begränsat antal platser.

Skapa porträtt tillsammans med konstnären Linda Spåman, 11.30–14.45

Det sägs att världens första selfie skapades i forntida Egypten 600 år före Kristus. Det var kung Gyges som en kväll framför brasan fick syn på sin egen dansade skugga och med en bit kol tecknade av konturerna av sitt eget ansikte.

Genom århundranden har konstnärer målat porträtt av sig själva och människorna runt omkring dem och på så vis har vi också förstått världen, livet och historien om oss själva.

I en serie workshops under Göteborgs 400-årsjubileum kommer vi att utforska porträttet och då särskilt göteborgarens självporträtt.

Inga förkunskaper krävs.

Passar för alla åldrar.

Drop-in.

Få en bok! kl. 11.30–14.45

Kom och hämta en gratis bok. Välj bland en massa engelska titlar kända från Tiktok.

Ta en bok så långt lagret räcker. Först till kvarn.

Ålder: 13–25 år

 Kollage Kortedala bibliotek
Linda Spåman / Formverkstan / Henrik Jonsson
Skapa ditt eget porträtt, njut av körsång och teckna monster på Kortedala bibliotek.

Körkonsert – Pica Pica, kl. 12.30–13.30 och 14–14.45

Kors i taket – Göteborg 400 år! Låtar skapade av Göteborgskvinnor framförs av kvinnor från Göteborg. Kören Pica Pica, ledare Maria Apelmo, pianist Teresa Indebetou.

Passar för alla åldrar.

Plats: Kortedala biblioteks entré

Tecknarworkshop med Henrik Jonsson, kl. 13–14

Hamnstaden Göteborg har under sina 400 år tagit emot sjöfarare från hela världen. Många berättelser om havsmonster och underliga odjur från främmande länder har också följt med – från Kraken till sjöjungfrur.

Kom och hitta på egna väsen och monster på tecknar-workshop med Henrik Jonsson, illustratör till bokserierna Pax och Kung Pow.

Inga förkunskaper krävs.

Ålder: 8–15 år

Anmälan: kortedala.bibliotek@kultur.goteborg.se

Begränsat antal platser. Drop-in i mån av plats.

Saga på somaliska, kl. 14.00–14.45

Kom och lyssna på en spännande saga på somaliska.

Ålder:  3–6 år i sällskap med en vuxen.

Drop-in.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare