12 September 2023
30 Sep
1 Okt
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-09-28","external-event-range_end":"2023-10-01"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"","external-event-end_time":"","external-event-place":"The Gallery, Gothia Towers","external-event-description":"Utst\u00e4llningen \u201cPortr\u00e4tt av ett 400-\u00e5rsjubileum\u201d st\u00e4lls ut under fyra dagar p\u00e5 The Gallery, i Gothia Towers hotellobby.","external-event-description-en":""}]}]
-

Fotokonstnären Karolina Henke har fått den spännande uppgiften att tolka, fånga och föreviga Göteborgs jubileumsfirande. I denna utställning, som är finansierad i sin helhet av Hasselbladstiftelsen, har Karolina fått i uppdrag att tolka, fånga och föreviga Göteborgs jubileumsfirande.

Utställningen är en del av Bokmässans tema Staden, där Göteborg & Co är en stolt partner. Bilderna ställs ut under fyra dagar på The Gallery i Gothia Towers.

Välkommen!

Tider

Torsdag 28/9 – Lördag 30/9 Eftermiddag och kväll

Söndag 1/10 Eftermiddag fram till kl. 17:00

Om Karolina Henke

Karolina Henke, född i Göteborg och verksam i Stockholm, är en framstående fotograf känd för att skapa starka och personliga porträtt. Karolinas verk har synts på flera museer och platser runtom i Sverige, bland annat Fotografiska och Moderna Museet i Stockholm. Hon har även samarbetat med en rad kända partners, som IKEA, Kungliga Operan och Unicef. Karolina är dessutom Kunglig Hovleverantör.

Om Hasselbladsstiftelsen

Hasselbladskameran har sitt ursprung i Göteborg och är ett resultat av Victor Hasselblads naturintresse. Efter Victor Hasselblads död 1978 bildades Erna och Victor Hasselblads Stiftelse i enlighet med makarnas testamente. Stiftelsens ändamål är att främja forskning och utbildning inom naturvetenskap och fotografi.

Om The Gallery

The Gallery är en konstutställningslokal i Gothia Towers hotellobby. The Gallery är ett levande utrymme där alla som passerar kan stanna en stund, titta, reflektera och bli berörda.

Om Tema Staden på Bokmässan2023

Göteborg & Co är stolt partner till Bokmässans tema Staden 2023. Med temat vill vi skapa samtal om den urbana miljön – inte bara som litterär skådeplats, utan också som fristad, som livsmiljö och som arkitektoniskt projekt för att möta framtidens utmaningar. Här kommer forskare, filosofer och författare att diskutera stadens problem och möjligheter. Med utgångspunkt i Göteborg, som firar 400 år och är en av Unescos litteraturstäder, kommer temat också att utforska allt från stadsutveckling, gentrifiering och behovet av platser för fri kultur till urbanisering och hållbarhet med globala perspektiv.
Läs mer här.

Fotograf: Karolina Henke
Katarina Hemlin har skrivit den officiella jubileumslåten.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare