7 September 2023
26 Sep
16:30
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-09-26","external-event-range_end":"2023-09-26"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"16:30","external-event-end_time":"19:00","external-event-place":"The Gallery, Gothia Towers","external-event-description":"Jubileumsvernissage med fotokonstn\u00e4ren Karolina Henke.","external-event-description-en":""}]}]
-

Den 26 september bjuder Göteborg & Co och fotokonstnären Karolina Henke in till vernissage för utställningen “Porträtt av ett 400-årsjubileum”. I denna utställning, som är finansierad i sin helhet av Hasselbladstiftelsen, har Karolina fått i uppdrag att tolka, fånga och föreviga Göteborgs jubileumsfirande.

Utställningen är även en del av Bokmässans tema Staden, där Göteborg & Co är en stolt partner. Bilderna ställs ut under fyra dagar på The Gallery i Gothia Towers.

Vi ser fram emot att träffa dig på plats i The Gallery, Gothia Towers, den 26/9 kl. 16.30.

Välkommen!

Program

  • 16.30 Vernissagen öppnar
  • 17.00 Therese Brusberg chef för Göteborg 400-årsjubileum hälsar alla välkomna
  • 17.05 Malvakvartetten spelar stråkkvartett
  • 17.30 Samtal mellan konstnären Karolina Henke och Mia Samuelsson, Konstnärlig ledare Göteborg 400-årsjubileum
  • 17.45 Malvakvartetten spelar stråkkvartett
  • 18.10 Katarina Hemlin spelar och sjunger Jubileumslåten
  • 19.00 Vernissagen är slut

Om Utställningen

Utställningen “Porträtt av ett 400-årsjubileum” finns att se eftermiddagar och kvällar, torsdag 28/9 till söndag 1/10. Fri entré.

Om Karolina Henke

Karolina Henke, född i Göteborg och verksam i Stockholm, är en framstående fotograf känd för att skapa starka och personliga porträtt. Karolinas verk har synts på flera museer och platser runtom i Sverige, bland annat Fotografiska och Moderna Museet i Stockholm. Hon har även samarbetat med en rad kända partners, som IKEA, Kungliga Operan och Unicef. Karolina är dessutom Kunglig Hovleverantör.

Om Malvakvartetten

MalvaKvartetten är en stråkkvartett som gillar att tänja på gränserna när de väljer repertoar och experimenterar med klanger. Genom åren har MK gjort många samarbeten med både musiker och konstnärer.

Om Katarina Hemlin

Musikern Katarina Hemlin har skrivit den officiella jubileumslåten “Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg”.

Fotograf: Karolina Henke
Sångerskan Katarina Hemlin har skrivit den officiella jubileumslåten.

Om Hasselbladsstiftelsen

Hasselbladskameran har sitt ursprung i Göteborg och är ett resultat av Victor Hasselblads naturintresse. Efter Victor Hasselblads död 1978 bildades Erna och Victor Hasselblads Stiftelse i enlighet med makarnas testamente. Stiftelsens ändamål är att främja forskning och utbildning inom naturvetenskap och fotografi.

Om The Gallery

The Gallery är en konstutställningslokal i Gothia Towers hotellobby. The Gallery är ett levande utrymme där alla som passerar kan stanna en stund, titta, reflektera och bli berörda.

Om Tema Staden på Bokmässan2023

Göteborg & Co är stolt partner till Bokmässans tema Staden 2023. Med temat vill vi skapa samtal om den urbana miljön – inte bara som litterär skådeplats, utan också som fristad, som livsmiljö och som arkitektoniskt projekt för att möta framtidens utmaningar. Här kommer forskare, filosofer och författare att diskutera stadens problem och möjligheter. Med utgångspunkt i Göteborg, som firar 400 år och är en av Unescos litteraturstäder, kommer temat också att utforska allt från stadsutveckling, gentrifiering och behovet av platser för fri kultur till urbanisering och hållbarhet med globala perspektiv.
Läs mer här.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare