15 May 2023
5 Jun
12:00
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-06-05","external-event-range_end":"2023-06-05"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"12:00","external-event-end_time":"12:40","external-event-place":"Kajskjul 105 Frihamnen","external-event-description":"Sally g\u00f6r comeback under G\u00f6teborgs Jubileumsfestival.  Programpunkten \u00e4r teckenspr\u00e5kstolkad.","external-event-description-en":""}]}]
-

Programpunkten är teckenspråkstolkad.

Sally Santesson

Komediserien Sally sändes i två säsonger under slutet av 90-talet. Serien handlade om Sally Santesson, spelad av Maria Lundqvist, som arbetade som bibliotekarie och gick in skor för sin pappa som var skomakare. Pappa Roffe spelades av Sven Wollter.

Teckenspråkstolkning

Teckenspråkstolken står till höger på scenen, från publikens håll sett. Denna placering gäller vid samtliga teckenspråkstolkade programpunkter. Det finns en avgränsad plats för dig som behöver teckenspråkstolk.

Foto: Frida Funemyr
Maria Lundqvist

Maria Lundqvist är en av våra mest folkkära skådespelare, ständigt aktuell i film, på tv och på teaterscenen. Maria har ett alldeles eget unik tilltal, få kan som hon blanda komik och allvar på ett sådant sätt att det är svårt att inte bli berörd.

Med tv-figuren Sally fick Maria en särskild plats i svenska folkets hjärtan och vem minns inte den neurotiska mamman i SVT:s storsatsning ”30 grader i februari”? Julen 2022 charmade hon tittarna som Nanni i Jukalendern ”Kronprinsen som försvann” på SVT. Maria medverkade även i den populära dramaserien ”Hjerson” på TV4 samt båda succésäsongerna av Colin Nutleys hyllade ”Bröllop, begravning och dop”.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare