18 May 2022
13 Maj
14 Aug
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2022-05-13","external-event-range_end":"2022-08-14"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"","external-event-end_time":"","external-event-place":"","external-event-description":"Skicka ditt t\u00e4vlingsbidrag under denna perioden!","external-event-description-en":""}]}]
-

Nästa år blir Göteborg ett av de tematiska fokusen under Göteborg Film Festival. Festivalen kommer att gräva i filmarkiven och ta pulsen på samtidsfilmen för att under kommande festival skriva Göteborgs filmhistoria.

Med anledning av detta bjuder festivalen tillsammans med Göteborgs 400-årsjubileum in till en tävling där alla har chansen att bli årets vinjettfilmare. Det enda som krävs för att tävla är en filmidé på temat Göteborg. Festivalen står sedan för en budget på 50 000 kronor som ska finansiera produktionen till vinnande förslag.

Läs mer om hur du deltar i tävlingen på goteborgfilmfestival.se.

Alla är välkomna och man behöver inte vara etablerad filmare för att tävla. Är den vinnande idén inlämnad av en filmskapare utgår produktionsmedel att producera vinjettfilmen, men vinner en idé från en icke-filmare kommer festivalen att anlita ett produktionsbolag för att förverkliga idén utifrån vinnarens instruktioner. Bästa filmidé är vad som utgör tävlingen.

Tävlingen är ett samarbete mellan Göteborg Film Festival och Göteborgs 400-årsjubileum som projektleds av Göteborg & Co, en del av Göteborgs Stad.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare