28 April 2023
5 Jun
19:30
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-06-05","external-event-range_end":"2023-06-05"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"19:30","external-event-end_time":"21:00","external-event-place":"Utomhusscenen, Frihamnen","external-event-description":"Metalexport p\u00e5 hemmaplan!","external-event-description-en":"Metalexport at home!"}]}]
-

När musikvärlden tvingades in i ett vakuum under pandemin drog fem gamla vänner igång ett nytt band – The Halo Effect. Medlemmarna i The Halo Effect är pionjärer inom den göteborgska metalscenen. Här finns leadgitarristerna Niclas Engelin och Jesper Strömblad, sångaren och textförfattaren Mikael Stanne, den solida ryggraden och basisten Peter Iwers och den hårdslående trummisen Daniel Svensson.

Medlemmarna i The Halo Effect har spelat tillsammans i olika konstellationer under 1990-talet. Med banden In Flames och Dark Tranquillity dominerade de metalscenen i Göteborg och har påverkat otaliga metalband.

Tanken med The Halo Effect är att gå tillbaka till rötterna och utforska hur den banbrytande metallen lät då och hur den låter nu. Resultatet är ett exceptionellt album och en liveshow för fans av melodier där ekon från The Gothenburg Sound är tydliga. När The Halo Effect intar scenen på Göteborgs Jubileumsfestival blir det både rått och melodiskt.

Foto: Lucas Englund

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare