14 April 2023
5 Jun
18:00
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2023-06-05","external-event-range_end":"2023-06-05"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"18:00","external-event-end_time":"19:15","external-event-place":"T\u00e4ltscenen, Frihamnen","external-event-description":"F\u00f6r f\u00f6rsta g\u00e5ngen i Sverige framf\u00f6rs en k\u00f6rtolkning av delar av Stings musikal The Last Ship. Programpunkten \u00e4r teckenspr\u00e5kstolkad och syntolkad.","external-event-description-en":"For the first time in Sweden, a choir interpretation of Sting's musical The Last Ship will be performed."}]}]
-

Programpunkten är teckenspråkstolkad och syntolkad. Läs mer längre ner.

För första gången i Sverige framförs delar av en körversion av Stings musikal The Last Ship. 400 körsångare från Västra Götaland sjunger om vad som händer med en stad och dess identitet när en hel varvsindustri läggs ned. I konserten medverkar också några av Sveriges bästa folkmusiker samt musikalartisterna Åsa Fång, Philip Jalmelid och Jacob Andréas, allt under ledning av Karl-Johan Ankarblom. Även publiken får vara med och sjunga. Stina Wollter håller ihop konserten med berättelser från Göteborgs varvshistoria, hämtat ur böckerna Varvsslammer av Aino Trosell och Arven efter varven av Maria Bard och Lena Öritsland.

Oavsett om du är ett fan av Sting’s musik, älskar körsång eller har en relation till varven är detta ett tillfälle du inte vill missa!

Konserten är ett samarbete mellan Göteborg & Co och Körcentrum Väst.

Teckenspråkstolkning

Teckenspråkstolken står till höger på scenen, från publikens håll sett. Denna placering gäller vid samtliga teckenspråkstolkade programpunkter. Det finns en avgränsad plats för dig som behöver teckenspråkstolk.

Syntolkning

Utrustningen för syntolkning hämtas i Jubileumsshoppen på festivalområdet 30 minuter innan programmet börjar. Utrustningen lämnas på uthämtningsstället när programmet är slut. Det finns särskilda platser för dig som behöver syntolkning. Ledarhund är tillåtet.

Sittplatser

Allt program under Jubileumsfestivalen är främst stående, men under den här programpunkten finns ett begränsat antal sittplatser. De går inte att boka eller reservera.

Åsa Fång

Åsa Fång från Lerum är en gränsöverskridande artist som tolkat Edith Piaf och haft ledande roller i musikaler som Billy Elliot, Miss Saigon, Oliver, Matilda, Så som i himmelen och Anastasia. Just nu kan du se henne på Rondo i ”Mamma Mia The Party” där hon spelar huvudrollen som Kicki.

Foto: Malin Arnesson
Åsa Fång

Philip Jalmelid

Musikalartisten och skådespelaren Philip Jalmelid från Gotland har setts på alla stora musikalscener i Sverige. Philip sågs senast i huvudrollen som Daniel Daréus i Oscarsteaterns uppsättning av den kritikerhyllade musikalen Så som i himmelen samt på Malmö Opera i musikalen Anastasia. Philip har även medverkat i musikaler som Les Miserables, Chess På Svenska, Jesus Christ Superstar, Miss Saigon, Hair, Sunset Boulevard och Dr Zjivago.

Foto: Mats Bäcker
Philip Jalmelid

Jacob Andréas

Jacob Andréas är musikalartist och utbildad vid Balettakademien i Göteborg. De senaste åren har vi kunnat se honom på GöteborgOperan i Kärlek Skonar Ingen, Hair, Crazy For You, Kristina från Duvemåla, Ringaren i Notre Dame samt Oliver!, och just nu spelar han musikalen Det Var En Gång På Grand Hôtel.

Jacob Andréas

Stina Wollter

Konstnären, författaren, radioprataren och föreläsaren Stina Wollter har rötter och hjärta i Göteborg och på Orust. Stina har skrivit tre böcker, sommar- och vinterpratat i P1 och släppt en fullängdare med musik hon skrivit tillsammans med maken. Stina tror på den berättande människan som genom sin historia planterar frön som skapar det landskap som vi alla, i generationer framöver, kan vandra i.

Foto: Anna-Lena Ahlström
Stina Wollter

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare