17 March 2022
10 Nov
13 Nov
2022
[{"external-event-calendar_day_value":"2022-11-10","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2022-11-10","external-event-range_end":"2022-11-13"}],"external-event-calendar":"November 10, 2022","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"12:00","external-event-end_time":"18:00","external-event-place":"Kronhuset, Rikssalen","external-event-description":"Invigning av Tillsammansfestivalen, Kom och dansa hela dagen!","external-event-description-en":""}]}]
-

Tillsammansfestivalen, som är Socialförvaltning Centrums bidrag till medverkan i jubileet,  är tänkt att bli en ny återkommande möjlighet för människor, oavsett vem man är eller hur gammal man är, att träffas genom gemenskap, nyfikenhet och intressen.

Generationsmöten utgår från ett all-åldersperspektiv och arbetar för att möjliggöra jämlika möten mellan människor utan åldersgränser, som ett sätt att öka tilliten till varandra i samhället. Vår övertygelse är att olika erfarenheter och kompetenser bidrar till ökad förståelse för varandra. Alla mår bra av att känna sig behövda. Möten genom oss sker på olika sätt. Ett exempelvis kan vara som volontärer inom skolvärlden. Men andra sätt är att uppleva konst och kultur tillsammans. Vi kan alla omfamna och ta till oss att kultur är bra för själen, hjärnan och hälsan. Den bygger broar och stärker gemenskapen mellan människor.

I samarbete med några av stadens kulturbärare, så som museer och bibliotek, har vi komponerat ett programutbud som ska få dig som besökare att känna dig välkomnad och inbjuden utan att behöva fundera om innehållet passar din målgrupp, dig som person eller din ålder. Vi önskar också att du som besökare kommer finna nya kulturupplevelser som skapar nyfikenhet och glädje för dig att lära mer, där du får dela upplevelser med både gamla och nya bekantskaper.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare