29 August 2022
16 Okt
13:00
[{"external-event-calendar_day_value":"","external-event-ranges":[{"external-event-range_start":"2022-09-03","external-event-range_end":"2022-10-16"}],"external-event-calendar":"","external-event-day_events":[{"external-event-start_time":"13:00","external-event-end_time":"16:00","external-event-place":"Fr\u00f6lunda Kulturhus","external-event-description":"Utst\u00e4llning","external-event-description-en":""}]}]
-

Vernissage lördag 3 september, kl. 13–16
Fri entré | Utställningshallen, Frölunda Kulturhus
Utställningen visas till och med 16 oktober 

Två miljoner människor i Sverige har ett kroppsarbete. Ändå syns och hörs sällan människor som arbetar med sina kroppar i det offentliga rummet, i media eller i kulturen. Men om inte kroppsarbetarna går till jobbet stannar Sverige.

Annica Carlsson Bergdahl och Elisabeth Ohlson har gjort intervjuer, filmat och fotograferat 33 kroppsarbetare med olika yrken från hela Sverige. De har mött industriarbetare, butiksbiträden, undersköterskor, städare, restauranganställda, lagerarbetare och många fler som vi nu får möta i vandringsutställningen och boken ”Vi som arbetar med våra kroppar”. Här får deras röster i ord, ljud, film och fotografi ta plats.

Berättelserna och bilderna är angelägna vittnesmål från vår tids arbetarklassvardag. Vi får möta personer som berättar om otrygga arbetsvillkor, bristande respekt och ohållbara strukturer. Men också om organisering, stolthet, arbetsgemenskap och känslan av att vara viktig för samhället.

Under vernissagen berättar initiativtagaren och författaren Annica Carlsson Bergdahl och fotografen Elisabeth Ohlson om utställningen. Medverkar gör även Malin Wegge, som arbetar som undersköterska i Göteborg och Kofi Gyan, lagerarbetare i Kungälv. Båda är porträtterade i utställningen.

Vi som arbetar med våra kroppar drivs av Rot produktion i samarbete med ABF och LO, med stöd från Arbetarrörelsens Kulturfond, Västra Götalandsregionen och Gävleborgs Länsmuseum.

På bilden: Malin Wegge. Undersköterska, Göteborg. Foto: Elisabeth Ohlson.

För programpunkter i samband med utställningen, läs på Frölunda Kulturhus hemsida.

“Vi som arbetar med våra kroppar” drivs av Rot produktion i samarbete med ABF och LO och med stöd från Arbetarrörelsens Kulturfond och Västra Götalandsregionen. 

Läs mer på www.visomarbetarmedvarakroppar.se

Plats/Adress:  Frölunda Kulturhus

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare