Jubileumssatsningar / Anatomic J & D Company Go Rambo
17 December 2021

GO RAMBO är en kampanj som lanserades inom Västra Götalandsregionen och i valda delar av USA, vilken även dokumenteras. Med andra ord gynnar det de företag och organisationer som medverkar i kampanjen.

Föreställningar av teaterproduktionen GO RAMBO genomfördes på Gathenhielmska i februari-mars 2022. Anatomic Jack & Dance Company bjöd in till en helkväll med dans, musik, sång och teater. Kvällen avslutades med ett Q&A  i samarbete med VÄRT.

Go Rambo!

Filmerna om Rambo inspirerade barn och ungdomar i bland annat New York City när de släpptes på 80-talet. Dansen Rambo i kombination med hejaramsan gav dem självförtroende i vardagslivet.

Svenske Peter Gunnarsson lärde sig av ursprungsbefolkningen i Delaware att leva i skogen under 1600-talet. Där kultiverade han äpplen, vilket blev en symbol för det fysiska initiativet med sång och dans som växte fram tills idag.

“Anatomic Jack & Dance Company skulle vilja dela med sig av storyn bakom Rambo, genom att påvisa det stora samspelet mellan musik och människor och på så sätt kultivera allmänheten oavsett ålder. Fokus ligger på vår innovativa metod som förkroppsligar de sociala verktygen dans och kommunikation. Målet är att skapa en plattform för alla grupper att bli samarbetsvilliga och självförsörjande utövare i vägen mot aktiv tillväxt och social integration.

Vår vision är att allmänheten ska vara medvetna om det kulturella arvet Rambo har bidragit till inom hiphopkulturen. Go Rambo är ett proaktivt evenemang med kulturella framträdanden och urban underhållning. Arrangemanget är en skildring av ett festligt gemensamt firande med en pedagogisk referenspunkt om hur, varför och vad man kan göra för att skapa tillväxt och vara självförsörjande.”

Målet är ackrediterat för tidigare och nuvarande aktiviteter inom hiphopkulturen och dess fenomen samt egenskaperna hos en produktiv person vilket skildras av skådespelaren Sylvester Stallone i filmen First Blood.

Läs mer

Anatomic J & D Companys Facebook

Kontakt

Werta Houman

anatomicm@hotmail.com

 

 

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare