Jubileumssatsningar / Årsrika Göteborg 400 – En jubileumsfestival
29 September 2022

Årsrika Göteborg 400 – en jubileumsfestival för alla åldrar

Göteborg åldras och det gör vi som bor här också! I dagsläget är mer än 25 procent av Sveriges befolkning över 65 år. Den gemensamma kunskap och erfarenhet som finns här är en rikedom som hela samhället har allt att vinna på att få upp ögonen för.

Som en hyllning till livet arrangeras under 400-årsjubileet 2023 jubileumsserien Årsrika Göteborg 400 som innehåller kulturaktiviteter, seminarier och föreläsningar över, med och för hela staden.

Du blir serverad en palett av kunskap om åldrande förr och nu, hur du kan leva ett längre och friskare liv, ålderism, digitalisering, demens och andra kognitiva sjukdomar, hur det kan vara att åldras som hbtq-person i Göteborg, ensamhet och psykisk hälsa och ohälsa, åldrande i kulturen och mycket mer! Du får även en chans att utbyta tankar med andra om hur det är och skulle kunna vara att åldras i Göteborg.

Förutom seminarier bjuder festivalen på teater, film, museer, musik, speed-dating, samt många möjligheter att vara med och skapa fina generationsmöten.

Välkommen till Årsrika Göteborg 400 – en del av Göteborgs 400-årsjubileum!

Arrangörer

Arrangörer: AgeCap vid Göteborgs universitet, Åldersvänliga Göteborg och Äldreombudsmannen i Göteborgs stad i samarbete med Göteborgs stads pensionärsråd (SPF Seniorerna, Pensionärernas Riksorganisation (PRO), Riksförbundet PensionärsGemenskap (RPG), SKPF), Stadsbiblioteket, Göteborgs Stadsmuseum, Göteborgs Stadsteater, Göteborgs Konstmuseum, Generationsmöten, Stadsmissionen, Frölunda kulturhus, Avdelning Hälsofrämjande och förebyggande stadsområde centrum, Demensförbundet, Alzheimerfonden, 1.6 miljonerklubben, Hyresgästföreningen i västra Sverige, Liseberg, Göteborgs Film Festival och ABF Västra Götaland.

 

Illustratör: Josephine Skapare

Läs mer

AgeCaps hemsida

Åldersvänliga Göteborgs hemsida

Kontakt

Pia Gudmundsson,

pia.gudmundsson@neuro.gu.se

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare