Jubileumssatsningar / Göteborgsfamiljen
22 May 2014

Ett krogbesök ska inte ses som den ultimata konstupplevelsen eller som ett konstverk, men krogen som institution är en del av vårt kulturliv. Göteborgsfamiljens vision är att deras restauranger ska bidra till att göra Göteborg mer levande och tryggare genom ett rikt gatuliv och en vänlig atmosfär. Här listar de några av sina satsningar som gjorts i samband med att Göteborg fyllt 400 år.

Tyska Bron Havsbar

Göteborgsfamiljen uppfyller Göteborgarnas längtan efter att komma närmare vattnet. Restaurangen är en sommarservering som är öppen vid fint väder. Menyn är en bistromeny med mycket skaldjur. Var äter man världens bästa skaldjur om inte på vattnet i Göteborg?

 

Skanshof med tillhörande jubileumspark

Skanshof är en NYC-inspirerad seafood-bistro. Fisk och skaldjur på ett som inte funnits i Göteborg tidigare. En trappa upp finns en yta för konstutställningar, bar och en stor balkong. Restaurangen har även en rooftop samt en park som döpts till Skanshofparken. Skanshof och Skanshofparken invigs 4 juni 2021, på årsdagen av Göteborgs bildande.

Kaparen

Kaparen på Stigbergstorget har renoveras, byggts till och innehåller numera världens största pizzeria, Moreno Pizza, som slog upp portarna i maj 2022. Projektet har gett göteborgarna möjlighet att uppleva Stigberget från ett perspektiv de inte kunnat tidigare.

När du kommer upp på takterrassen på Kaparen kan du se älven på båda sidor om Sjöfartsmuseet, Masthuggskyrkan i öster, Gatenhielmska reservatet i söder och Majornas takåsar med Älvsborgsbrons brofästen i väster. Göteborgsfamiljen kommer att göra området roligare, mer levande och tryggare.

Läs mer

Göteborgsfamiljens hemsida

Kontakt

Tobias Hamberg, Göteborgsfamiljen,

tobias@avenyfamiljen.se

Created with Sketch. Filter
Klar
Filtrera
AV
Rensa filter / visa allt
Rensa filter
-
2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023

Utforska mer

Göteborgsfamiljen
Ladda fler

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare