Jubileumssatsningar / Avenyföreningen
21 May 2014
Årets foto Avenyn 2020, Fotograf: Pasi Mämmelä

Avenyn 2.0 – jubileumsgåva till göteborgarna

Som jubileumsgåva till göteborgarna 2021 startades planer på upprustning av Avenyn, Sveriges mest kända gata och ett av Göteborgs starkaste varumärken. Avenyn ska bli lika attraktiv under årets alla månader och dygnets alla timmar genom att bli ljusare under vinterhalvåret och grönare under sommarmånaderna. Avenyföreningen vill att flera milstolpar i upprustningen ska vara klara år 2023 då Avenyn i sin fulla längd med Götaplatsen fyller 100 år.  Upprustningen av Avenyn och Götaplatsen beräknas vara klar innan sommaren 2026.

Här kan du läsa mer om Avenyn och övriga verksamheter i Göteborg som fyller 100 år 2023.

Lorensberg 100 år

En annan jubileumssatsning Avenyföreningen gör är att uppmärksamma historien i området Lorensberg och mer specifikt mellan Excercisheden och Korsvägen. Ett första projekt är att tio elskåp på Södra Vägen, från Berzeliigatan till Korsvägen, har klätts med bilder från förr. Detta är ett samverkansprojekt mellan Avenyföreningen och Göteborg Energi.

Läs mer

Avenyns hemsida

Kontakt

Jessika Wassberg,

jessika@avenyn.se

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare