Jubileumssatsningar / Chalmers Structural Design Challenge
11 May 2014

Den årligen återkommande och studentinitierade brotävlingen på Chalmers skalas upp fram till Göteborgs 400-årsjubileum. Målet är att bygga en fullskalig prototyp av en bro över vallgraven till sommaren 2023. Sedan tävlingen gick av stapeln 2007 har lagen, som är blandande med framtida arkitekter och ingenjörer, utmanat varandra i att skapa den bästa bron avseende både design och konstruktion.

“Tävlingen är unik i sitt slag i Sverige och ett utmärkt tillfälle för interdisciplinärt arbete för blivande arkitekter och ingenjörer. Den hjälper till att föra samman de fyra samhällsbyggande sektionerna på Chalmers och näringslivet och medverkan i tävlingen är en erfarenhet de tävlande har nytta av en lång tid in i yrkeslivet. Vår önskan är att inspirera andra att våga utmana sig själva och tänka utanför boxen.” Tim Schüler, ordförande i Chalmers Structural Design Challenge 2022.

Huvudsponsorer 2022:

AFRY, NCC, Sweco, White Arkitekter.

Andra sponsorer:

COWI, ELU, Moelven, Norconsult, Ramboll.

Läs mer

Chalmers Structural Design Challenge hemsida

Kontakt

Projektgruppen Jubileumsbron, Chalmers Structural Design Challenge,

info@csdc.se

 

 

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare