Jubileumssatsningar / Göteborgs Hamn
22 March 2014

Göteborgs Hamn planerar att möta göteborgarna på gator och torg, där de bjuder på något gott och visar upp några av sina jubileumssatsningar. Kopplat till detta bjuder de in allmänheten att visa upp sin bild av hamnen i en fototävling.

Tillsammans med andra aktörer som vill medverka i just det historiska blocket inom Stadens jubileumsarbete bygger Göteborgs Hamn upp en tidsresa där varje sekel har ett nedslag och representeras​ på plats. Det kan till exempel vara aktiviteter på vattnet, på pråmar eller i befintliga byggnader. De vill på denna rundvandring belysa den historiska hamnen med sin stolta tradition, tätt sammankopplad med stadens historia och även bjuda in göteborgarna att uppleva och ta del av sin hamn och få en förståelse för hamnens verksamhet och betydelse idag.

Göteborgs Hamn gjorde en bejublad ’glassgerillaaktivitet’ redan i oktober 2020, där de bjöd människor på stan på glassbåtar, nu satsar de alltså ännu mer på att träffa allmänheten och ligga i framkant inför stadens firande.

I samband med detta planerar också att göra en fotoutställning med temat ’Hamnen i mitt hjärta’ där de bjuder in göteborgare och övriga följare i sina kanaler att dela med sig av sin egen bild av Göteborgs hamn. De vinnande bilderna kommer att uppmärksammas i deras kanaler och få fina priser.

Göteborgs hamn förstärkte sitt budskap att hamnen fyllde 400 år genom att hänga upp banérflaggor i innerstan och kanske blir det fler överraskningar…

Läs mer

Göteborg Hamns hemsida

Kontakt

Cecilia Lööf, kommunikationschef Göteborgs Hamn AB,

cecilia.loof@portgot.se

Susanne Hansson, Marketing Communications,

susanne.hansson@portgot.se 

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare