Jubileumssatsningar / Göteborgs Hamn
22 March 2014

Tillsammans med andra aktörer som vill medverka i just det historiska blocket inom Stadens jubileumsarbete bygger vi upp en tidsresa där varje sekel har ett nedslag och representeras​ på plats. Det kan t ex vara aktiviteter på vattnet, på pråmar eller i befintliga byggnader. Vi vill på denna rundvandring belysa den historiska hamnen med vår stolta tradition, tätt sammankopplad med stadens historia och även bjuda in göteborgarna att uppleva och ta del av sin hamn och få en förståelse för hamnens verksamhet och betydelse idag.

Nu när vi inte kan samlas och festa vill vi istället möta och fira ihop med göteborgarna i staden. Och för att uppmärksamma Göteborgs hamns 400-årsjubileum kommer medarbetare under ett par dagar i vår att vara ute på gator och torg och överraska med att dela ut goda glassbåtar och sprida spännande berättelser från hamnens långa historia. Vi gjorde en bejublad ’glassgerillaaktivitet’ redan i oktober 2020 men nu satsar vi alltså ännu mer på att träffa allmänheten och ligga i framkant inför stadens firande.

I samband med detta planerar vi också att göra en fotoutställning med temat ’Hamnen i mitt hjärta’ där vi bjuder in göteborgare och övriga följare i våra kanaler att dela med sig av sin egen bild av Göteborgs hamn. De vinnande bilderna kommer att uppmärksammas i våra kanaler och få fina priser.

Vi förstärker vårt budskap att Göteborgs hamn fyller 400 år genom att hänga upp banérflaggor i innerstan och kanske blir det fler överraskningar…

Kontakt

Cecilia Lööf, kommunikationschef Göteborgs Hamn AB cecilia.loof@portgot.se

Susanne Hansson, Marketing Communications, susanne.hansson@portgot.se 

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare