8 January 2014

Next Step driver idag tre av Göteborgs största stadsutvecklingsprojekt: Nya Hovås, Wendelstrand och GoCo Health Innovation City.

GoCo Health Innovation City är en miljardsatsning på nya forsknings- och utvecklingsmiljöer i anslutning till Astra Zenecas anläggning i Mölndal. Detaljplanen som nu vunnit laga kraft omfattar kontor, vård, hotell, utbildnings- och forskningslokaler samt forskar- och studentbostäder och målet är att på sikt bli ett av de mest attraktiva innovationsklustren inom hälsa i världen. Uthyrningen är i full gång. Hösten 2021 flyttade de första hyresgästerna in och år 2028 ska hela området stå klart och bubbla av liv.

Wendelstrand i Mölnlycke är ett nyskapande projekt där ett uttjänt stenbrott förvandlas till cirka 100 bostäder i trä vid en naturskön miljö vid Landvettersjön. Här kommer även finnas förskola, grundskola och landmärket Lakehouse med restaurang, coworking-kontor och gym.

Nästa steg i Nya Hovås är Nodi – ett kontorshus i trä med unik arkitektur som stod färdigt 2021. Det är en av de byggnader som tydligast annonserar Nya Hovås från 158:an och skapar med sin placering och utformning en tydlig entrépunkt till området.

Kontorshuset Nodi i Nya Hovås

Läs mer

Next Steps hemsida

Kontakt

Johan Dahlquist,

Johan.Dahlquist@nextstep.se

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare