Jubileumssatsningar / Projekt Livskonst
27 December 2013

The Rise and Fall of a Swedish Couple” är en svartvit fotokonstdokumentär som skildrar ett svenskt par i Göteborg, från första gången det säger klick till de olika känslostormar ett förhållande kan innehålla. Gästboken från premiärutställningen på Galleri Pråmen vid Röda Sten, augusti 2020, visar att projektet har lyckats beröra dem som bär på likartade erfarenheter.

Steget till en fotokonstdokumentär i svartvitt togs tillsammans med fotograf Rijad Buzimkic med företaget Rijad B Photography. Hur idén skulle gestaltas och utformas utvecklades under resans gång. Bilderna är ett försök att återskapa de känslor som kan uppstå under en relation – både de positiva och de jobbiga. Konstnärerna har hämtat inspiration från sina egna relationer, och från andras relationer som de haft nära inblick i, och de försöker återuppleva känslorna, återskapa dem, framför kameran, framför betraktaren. De insikter och bearbetningar som aktörerna personligen upplevde under processens gång, som växlade mellan sorg, smärta, kärlek och läkning, har även gett upphov till ett utvecklingsprojekt inom coachning/healing där avsikten är att par skall kunna läka och utveckla sin relation genom den typen av gestaltande som konstprojektet baserades på.

Konstnärernas förhoppning är även att projektet skall vara en inspirationskälla till andra att våga utveckla och visa sin konst offentligt utan tak och ramar.

Många av bilderna är motiv från Göteborgs sevärdheter, framförallt Göteborgs Hamn. Det finns en bild i samband med Göteborgs Hamns 400-års jubileum där de har med två små barn som blickar ut över hamnen. Ovetande om bilden har ”The Rise and the Fall of a Swedish Couple” ett snarlikt motiv, vilket skänktes av konstnärerna i form av en tavla till Göteborgs Hamn vid julen 2020.

Ta gärna del av vår presentationsfilm där vi berättar vår historia.

En annan historia kommer inom kort att läggas ut på denna sida för att visa var i Göteborg vi gjorde våra inspelningar och i tanken bakom varje scen.

Välkomna att kika in på vår hemsida och följ oss gärna på Facebook: https://www.facebook.com/projektlivskonst

 

 

 

Mer info

https://projektlivskonst.se

Kontakt

Marie Grengman

info@projektlivskonst.se

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare