Jubileumssatsningar / Sensus studieförbund
20 December 2013

Sensus studieförbund vill uppmärksamma den viktiga folkbildningen i samband med att Göteborg fyller 400 år!

Folkbildningen är bara cirka 160 år gammal. Men genom att belysa några saker som ligger nära folkbildningen såsom demokrati, kultur, allas lika värde, bildning och utbildning, under de århundraden (1600-tal, 1700-tal och 1800-tal) så leder det oss in på folkbildningens officiella början i Göteborg, första folkbiblioteket och senare rösträttskampen för 100 år sedan.

Den moderna folkbildningen är cirka 160 år. Men bildat oss och velat lära oss nya saker har vi gjort längre än så. Minst 400 år! Därför ville Sensus studieförbund med blicken bakåt och siktet framåt bjuda på en mängd olika folkbildande upplevelser för dig och alla göteborgare.

Under dagen blev det bland annat föreläsning av människor från fakulteten om folkbildning i Göteborg, samtal med Katarina Hemlin och framställan av jubileumslåten samt framträdande av gänget bakom musikalen Frigga, som handlar om rösträttskampen för 100 år sedan.

Läs mer

Studieförbundet Sensus hemsida

Kontakt

David Oest,

david.oest@sensus.se

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare