Jubileumssatsningar / Studieförbundet Vuxenskolan och Ljudaborg kulturförening
13 December 2013

Pjäsen “Var skall staden ligga?” har premiär på Ljudaborg spelplats, i skogslummiga utomhusmiljöer som är såväl anrika som undersköna. Publiken förs tillbaka till ett Lödöse såsom det såg ut under det händelserika 1400-talet, gestaltat av Ljudaborg Kulturförenings erfarna ensemble i regi av Martin Rossing.

 

Teaterproduktionen är en del av Leaderprojektet “Känsla för Lödöse” som Studieförbundet Vuxenskolan driver i samarbete med Ljudaborg Kulturförening. Utöver att arbeta fram en nyproducerad föreställning utförs inom projektet olika kompetensutvecklande mentorsprogram. Under hösten får föreningens medlemmar till exempel fördjupa sina kunskaper i regi, producentskap och marknadsföring. Till våren startas fler mentorsprogram och workshops med fokus på scenarbete, exempelvis inom kostym, scenografi samt ljud och ljus.

 

Om Ljudaborg Kulturförening

Ljudaborg Kulturförening är en ideell förening med syftet att verka för ett brett kulturutbud utifrån utomhusscenen Ljudaborg i Lödöse vid Lödöse museum. Bland annat brukar föreningen årligen spela sommarteater, anordna Lödöse Medeltidsdagar – och utförde i år en mycket uppskattad Spökvandring i samband med Halloween!

 

Kontakt

Är du nyfiken på Ljudaborg Kulturförening? Vill du kanske till och med bli medlem? Tveka då inte att höra av dig till kontakt@ljudaborg.se eller följ Ljudaborg på sociala medier! Här finns plats för alla som tycker det är spännande med teater, sång, scenarbete, medeltid, historia, hantverk – eller helt enkelt vill ingå i en härlig och kreativ gemenskap!

 

Facebook: https://www.facebook.com/Ljudaborg

Instagram: @ljudaborg

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare