Jubileumssatsningar / Studieförbundet Vuxenskolan och Ljudaborg kulturförening
13 December 2013

– Här skall staden ligga, konstaterade Gustav II Adolf, pekade och grundade Göteborg 1621. Sommaren 2021, fyrahundra år efter det bevingade uttalandet, var tanken att Ljudaborg Kulturförening Lödöse skulle sätta upp pjäsen “Var skall staden ligga?”, av dramatikern Martin Rossing. Lödöse är nämligen inte bara en av Sveriges äldsta städer – utan även Göteborgs föregångare! Teaterproduktionen är en del av Leaderprojektet “Känsla för Lödöse” med Studieförbundet Vuxenskolan som projektägare.

Pjäsen “Var skall staden ligga?” skulle ha premiär på Ljudaborg spelplats, i skogslummiga utomhusmiljöer som är såväl anrika som undersköna.

Teaterproduktionen var en del av Leaderprojektet “Känsla för Lödöse” som Studieförbundet Vuxenskolan driver i samarbete med Ljudaborg Kulturförening. Utöver att arbeta fram en nyproducerad föreställning utförs inom projektet olika kompetensutvecklande mentorsprogram. Under hösten 2021 fick föreningens medlemmar till exempel fördjupa sina kunskaper i regi, producentskap och marknadsföring. Till våren 2022 startas fler mentorsprogram och workshops med fokus på scenarbete, exempelvis inom kostym, scenografi samt ljud och ljus.

Om Ljudaborg Kulturförening

Ljudaborg Kulturförening är en ideell förening med syftet att verka för ett brett kulturutbud utifrån utomhusscenen Ljudaborg i Lödöse vid Lödöse museum. Bland annat brukar föreningen årligen spela sommarteater, anordna Lödöse Medeltidsdagar – och utförde i år en mycket uppskattad Spökvandring i samband med Halloween!

Läs mer

Ljudaborg Kulturföreningens Facebook och Instagram

Kontakt

Är du nyfiken på Ljudaborg Kulturförening? Vill du kanske till och med bli medlem? Tveka då inte att höra av dig till kontakt@ljudaborg.se!

Här finns plats för alla som tycker det är spännande med teater, sång, scenarbete, medeltid, historia, hantverk – eller helt enkelt vill ingå i en härlig och kreativ gemenskap.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare