Jubileumssatsningar / Tukan Förlag
13 November 2013

Göteborg 400 år – En målarbok

Två av de mest kända är Göteborgarnas nya promenadguide och Göteborgs skärgård av Anders Hilmersson. Till Göteborgs jubileum gav de också ut den fina och påkostade målarboken Göteborg 400 år av illustratören Patrik Berg samt Pekbok för goa Göteborgare.

I ”Göteborg 400 år – en målarbok” kan du färglägga folkvimlet vid Hagabion, karparna i Botaniska trädgården, Korv kiosk på Mariaplan, Feskekörka och många andra ikoniska Göteborgsvyer.

Foto: Magnus Selander

Idén att skildra staden som den känns att leva i, inte bara visa ikoniska byggnader, var Patrik Bergs utgångspunkt i ”Stockholm – en målarbok”. Den utkom 2018 och innehöll motiv på allt från graffitimålare i industriområden till Drottningholms slottsteater och café Skroten på Djurgården.

Nu har ”Göteborg 400 år – en målarbok” kommit ut på Tukan förlag. Alla platser fyllda med vardaglig igenkänning, levande människor och möten och festlig lockelse. Nu är det upp till göteborgare och besökare att sätta sin färg och skapa sin stämning på motiven. Kanske ritar du en natthimmel över Gustav Adolfs torg? Kanske fyller du på med båtar på Saltholmen? Kanske ger du Ostindiefararen en sportig lackering? Det roliga med målarböcker händer här – i mötet mellan tryckt bild och din fria fantasi.

“Som ett Göteborgsbaserat förlag tycker vi att det är särskilt roligt att få göra den här typen av bok. Vi tror den är perfekt både för eget bruk men också som present att ge bort. När vardagen känns lite grå och firandet får vänta på sig hoppas vi att folk istället finner nöje i att sätta färg på Göteborg”, säger Karin Alfredsson, redaktionschef, på Tukan förlag.

Läs mer

Tukan Förlags hemsida

Målarboken i produktgalleriet

Kontak

Karin Andersson, digital kommunikatör, Tukan förlag,

karin.andersson@tukanforlag.se

Patrik Berg,

patrik@granslosdesign.nu

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare