6 July 2016

Jubileumssatsningar

Här hittar du jubileumssatsningar från fler än 200 aktörer inom akademi, näringsliv, offentlig verksamhet och föreningsliv – samt Göteborgs Stads jubileumssatsningar. Använd filtreringen nedan för att hitta och inspireras av alla satsningar som bidrar till Göteborgs 400-årsjubileum.

Göteborgs Stads jubileumssatsningar är sprungna ur göteborgarnas idéer. Jubileumssatsningarna grundas i jubileets tre teman: att komma nära vatten, att bygga broar och att skapa öppna rum.

Jubileumsaktörer bidrar till jubileumsfirandet genom en mängd satsningar över hela staden. Jubileumsaktörer är exempelvis föreningar, organisationer, stiftelser, företag eller förvaltningar i Göteborgs Stad. Så blir du jubileumsaktör

Här samlar vi de jubileumssatsningar som genomförts och gjort ett avtryck på vägen till jubileumsfirandet.

Alla stadens jubileumssatsningar och jubileumsaktörer A-Ö.

Created with Sketch. Filter

Sport och fritid

Eriksberg Boat Show
Eriksberg Boat Show

Eriksberg Boatshow ägde rum 8-10 april 2022. Eventet hölls i ett område av historisk vikt, i dockan vid Eriksbergskranen!

Folkspels BingoLotto
Folkspels BingoLotto

2021 siktade Folkspel på att leverera över 200 miljoner till föreningslivet och den 23 oktober 2021 firade Bingolotto 30 år med ett storslaget jubileumsprogram i TV4.

Geocaching
Geocaching

Under 400 dagar placerades 400 geocacher ut runt om i hela Göteborg.

GotEvent AB
GotEvent AB

2021 hade Scandinavium 50-årsjubileum! Den stora festen sköts till framtiden, men Got Event bjuder på en ordentlig nostalgitripp i form av ett digitalt museum och magiska minnen i sociala medier.

Gothenburg Street Photo Festival
Gothenburg Street Photo Festival

Nordens första gatufotofestival anordnades - i Göteborg! Arrangerad av Göteborgs Gatufotoförening år 2021, samma år som Göteborgs 400-års jubileum!

Grefab
Grefab

Grefab siktar på att tillgängliggöra närheten till vatten för fler. Arbetet görs både Grefab-specifikt samt tillsammans med andra.

Göteborg Cup
Göteborg Cup

Under jubileumsåret var tanken att Göteborg Cup skulle utöka sina verksamheter med nya idrotter exempelvis beachhandboll och e-sport.

Göteborg-Majorna OK – Hittaut Göteborg
Göteborg-Majorna OK – Hittaut Göteborg

Göteborg-Majorna OK arrangerar under 2022 Hittaut på tre olika kartor. Detta lockar till rörelse i Göteborgsregionen under Göteborg 400 års fokusår på Hälsa.

Göteborgs fyrverkerifabrik
Göteborgs fyrverkerifabrik

Göteborgs fyrverkerifabrik bjöd göteborgarna på ett storslaget jubileumsfyrverkeri över hamnen på jubileumsdagen 4 juni 2021.

Göteborgs fältrittklubb
Göteborgs fältrittklubb

Staden firar 400 år och följeslagare längs dess sida har varit hästen.

Göteborgs kungliga segelsällskap
Göteborgs kungliga segelsällskap

GKSS har visionen att göra segling tillgängligt för alla genom att erbjuda fler möjligheten att prova på segling. Vi har visionen om att skapa en nationalarena för vattensport i Långedrag, klar till 2021. GKSS ska 2021 vara det ledande idrottssällskapet inom segling- och båtliv genom att anordna de bästa kappseglingsarrangemangen. Vi ska arrangera sociala aktiviteter som bygger gemenskap för alla medlemmar och intresserade och vi ska vidmakthålla vår ställning som det mest framgångsrika idrotts- och kappseglingssällskapet. GKSS ska skapa lösningar som är hållbara och ta ansvar för kommande generationer. Dessutom planerar vi att arrangera ett Gothenburg River Rally 2023. Ett seglingsrace med start på vattnet utanför Operan ut på havet och sedan tillbaka till hamnen igen.

Göteborgsgirot
Göteborgsgirot

I samband med jubileumsåret 2021 genomförde Göteborgsgirot ett unikt jubileumslopp på 21 mil. Alla var välkomna att delta i loppet!

Göteborgsregionens släktforskare
Göteborgsregionens släktforskare

GöteborgsRegionens Släktforskare stod värd för de nationella Släktforskardagarna 2021, en tvådagars digital konferens och mässa 11-12 september, som enade de med intresse av personhistoria.

Göteborgsvarvet
Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet firar jubileumsåret med att arrangera ett maratonlopp den 3 september år 2023. Ett lopp och en unik chans!

Hisingens Radioklubb (SK6AW)
Hisingens Radioklubb (SK6AW)

Hisingens Radioklubb (SK6AW) vill sprida information om GBG´s 400 årsjubileum på de nationella och internationella amatörradiobanden under perioden maj-juli 2021 genom att aktivera en specialsignal (SE400G). Medlemmarna i SK6AW kommer under denna period marknadsföra jubileet via nationella och internationella radiokontakter och via radioamatörernas internationella "Facebooksida" QRZ.COM.

Idrotts- och föreningsförvaltningen
Idrotts- och föreningsförvaltningen

Slottsskogsvallen byggdes inför Göteborgs 300-årsjubileum och under 2023 fyller Slottsskogsvallen 100 år, vilket kommer att uppmärksammas på olika sätt.

Idrottsmuseet – Jubileumsutställningen 1923 vs 2023
Idrottsmuseet – Jubileumsutställningen 1923 vs 2023

Idrottsmuseet i Göteborg ska försöka upprepa bedriften som kommittén till idrottsutställningen 1923 lyckades med för 100 år sedan. Resultatet kan du se på Idrottsmuseet med start i januari 2023.

Let’s Boat
Let’s Boat

Upplev det historiska Göteborg på egen hand från vattnet i en elbåt!

Ocean Bus
Ocean Bus

Ocean Bus är bussen som förvandlas till båt med ett splash ner i älven!

Pilgrimsleden Göta Älv
Pilgrimsleden Göta Älv

Stadsvandra ihop! Längs Färdväg Gamla Göteborg vandrar vi genom historien och ser staden formas och få själ årets alla årstider. För varje steg blir vi friskare, lyckligare och rikare på den vandrande stadens historia. Vi gör skillnad för andra och vandrar ihop för välgörenhet. Stadsvandringen är en del av Pilgrimsleden Göta älv – ett av Sveriges största och mest hållbara äventyr. Vår hyllning till älven och den vandrande staden. Varmt välkomna att vandra ihop!

Robotbåt R142 Ystad
Robotbåt R142 Ystad

Föreningen Svenska Robotbåtar är en ideell organisation med syfte att bevara robotbåt R142 Ystad som ett levande museum, visa upp fartyget och erbjuda sjöturer för allmänheten.

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet

Jubileumsåret var tänkt att avslutas med en fantastisk hockeyfest då Junior-VM i ishockey skulle arrangeras i Scandinavium och Frölunda Borg den 26e december 2021 till och med den 5e januari 2022.

UEFA Women’s Champion League
UEFA Women’s Champion League

Den 16 maj arrangerades UEFA Women´s Champions League Final på Gamla Ullevi i Göteborg. Detta var den första Champions League-finalen i Sverige någonsin.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare