Hem / Konst över hela staden
27 November 2018

Artscape – muralmålningar

Karta över alla konstverk uppförda under Artscape 2016.

Ladda ned en karta över Artscape-verken som pdf.

Artscape var en gatukonstfestival som tog plats över hela Göteborg 25 juli–21 augusti 2016, som en del av satsningen under fokusåret 2016 – mer kultur till fler. Under festivalen skapade välkända internationella och lokala konstnärer storskaliga konstverk på utvalda väggar i Göteborgs samtliga stadsdelar. De flesta av konstverken har nu permanent bygglov, och finns kvar att besöka ända fram till jubileumsåret.

Läs mer om Artscape och alla konstverken.

Konstnär: Yash. Plats: Väderilsgatan 44-56. Hållplats: Väderilsgatan. Permanent ljussatt.
Konstnärer: Ollio. Plats: Bruksgatan 13. Hållplats: Vagnhallen Majorna. Permanent ljussatt.
Konstnärer: Elina Metso & Code 26. Plats: Hjalmar Bergmans gata 2. Hållplats: Björkrisvägen. Permanent ljussatt.
Konstnär: Elina Metso & Code 26. Plats: Rymdtorget. Hållplats: Rymdtorget.Ljussätts permanent december 2018.
Konstnärer: Ajja & Code26. Plats: Safirgatan 17. Hållplats: Opaltorget. Permanent ljussatt.
Konstnär: Ana Maria. Plats: Härlanda Park 6 b. Hållplats: Stockholmsgatan. Permanent ljussatt.
Konstnär: Animalitoland, Plats: Bredfjällsgatan 46. Hållplats: Hammarkullen. Permament ljussatt från och med december 2018.

Land art – naturkonstverk

Under fokusåret 2017 sattes fokus på att skapa en grönare och skönare stad och som ett led i det arbetet smyckades staden med naturkonstverk – land art – på sju platser runt om i Göteborg. Land art är en konstform som tar avstamp i landskapet och använder naturen som källa för att skapa installationer som är tänkta att stå kvar en längre tidsperiod.

Läs mer om land art och samtliga naturkonstverk.

"Nuet" av Jens Thoms Ivarsson. Plats: Hökälla naturområde. Hållplats: Skogome. Permanent ljussatt från och med 3 december 2018.
"Hjärtats väg" av Helle Nebelong. Plats: Positivparken. Hållplats: Frölunda Torg Permanent ljussatt från och med 3 december 2018.

21 kilometer konst – världens längsta konstverk

21 km konst ingår i projektet Sätt färg på Göteborg startat av Måleriföretagen och som syftar till att binda samman staden samtidigt som det ger jobb och involverar ungdomar i stadsutveckling. 21 km konst är precis vad namnet antyder; en 21 km lång cykelsträcka innehållande konst så som muralmålningar, vepor, banderoller, färgglada tunnlar och vimplar i lyktstolpar.

Läs mer om 21 km konst (på extern webbplats).

 

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare