Hem / Popuzaren: Miss Janna och No Name Vintage säger sitt
14 September 2016

När dörrarna slår igen den 3 oktober, efter den första testperioden, har 23 aktörer passerat Popuzaren. De har hyrt i en- eller tvåveckorsperioder och fått möjlighet att nå ut till en ny publik i en ny butiksform som prövas för första gången i Sverige.

Baddräkter av återvunna fiskenät

Under en vecka i juli var Janna Drakeed på plats med varumärket Miss Janna. Hon säljer egendesignade badkläder i 40-tasstil, gjorda i 100% återvunnen nylon, via sin webbshop.

– I vanliga fall möter jag ju inte mina köpare personligen eftersom jag har en webbutik, så det har varit jättekul att få direktkontakt med alla kunder och förbipasserande! Dessutom fick jag möjlighet att nå ut till en bredare publik som ännu inte hittat mig på webben, säger Janna.

Janna Drakeed sålde sina egendesignade baddräkter i återvunnet material.
Janna Drakeed sålde sina egendesignade baddräkter i återvunnet material. Foto: Anayah Norlin

För att få uppmärksamhet klädde hon sin container i fiskenät och satte upp en skylt som berättar om hur gamla fiskenät kan återvinnas till ett nytt och dubbelt så hållbart material – det som hon använder för att tillverka sina baddräktskollektioner.

– Försäljningen har gått hyfsat under veckan och det var trevligt att få inreda sin egen lilla butik och sprida mitt återvinningskoncept vidare, sammanfattar hon.

Inredningsdesign från förr

Staffan Fröling äger No Name Vintage, som säljer möbler och prylar från 50-, 60-, och 70-talet. I hans container hittar du klassiker och retrofavoriter i en skön mix med hög igenkänninksfaktor – i alla fall för den som har några år på nacken.
– Min butik ligger i en annan del av city, så jag såg Popuzaren som en möjlighet att möta en ny kundgrupp som gillar inredning, säger han.

Det är hans andra vecka på plats och försäljningen har varit varierande under perioden.
– Jag har haft fint väder hela tiden och av erfarenhet vet jag att det inte lockar lika mycket att köpa inredning då. Dessutom tror jag att byggarbetsplatsen, som ligger precis bredvid, gör att många tyvärr tror att containrarna ingår i den, säger Staffan.

Staffan Fröling, som äger No Name Vintage, sålde coola lampfötter från 70-talet till Åsa Modéus.
Staffan Fröling, som äger No Name Vintage, sålde coola lampfötter från 70-talet till Åsa Modéus.

Medan jag är på plats, dyker Åsa Modéus upp hos No Name Vintage. Hon jobbar runt hörnet och har varit på besök flera gånger för att titta på de olika verksamheterna. Idag har hon siktet inställt på två lampfötter som hon tidigare spanat in och slår till med ett köp.
– Det är kul med något nytt som dyker upp i vardagsmiljön som ger möjlighet att hitta andra butiker än de man vanligtvis passerar, säger hon.

De avslutande aktörerna är Returhuset som finns på plats just nu tillsamman med No Name Vintage, samt Manus och Social Trade som tar över fram till den 3 oktober.

Du hittar alla aktörer på: www.popuzar.se
Läs mer om Miss Janna
Läs mer om No Name Vintage


Popuzar – en satsning inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021 – är en handelsplats i konstant förändring där det småskaliga korsas med det etablerade. Popuzar levandegör outnyttjade platser i staden och bjuder den nyfikna människan på en annorlunda shopping.

Syftet är att skapa en ny typ av mötesplats som kopplar ihop stråk i staden och levandegör platser som annars upplevs som otillgängliga, såsom byggarbetsplatser och andra outnyttjade ytor. På lång sikt ska satsningen bidra till att stärka Göteborgs varumärke som en attraktiv storstad.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare