Hem / Power to the Youth på Beyond 2020
29 October 2020

Konferensen Beyond 2020 har som mål att sammanföra den internationella byggsektorn med FN:s globala hållbarhetsmål, och tillsammans utforma hållbara sätt att bygga framtidens städer. Beyond 2020 är en del av konferensserien World Sustainable Built Environment (WSBE), världens största konferens om hållbarhet i den byggda miljön. Konferensen skulle ursprungligen ägt rum 6-9 juni 2020 i Göteborg, men var tvungen att avbrytas på grund av den globala pandemin, och hålls nu digitalt 2 –4 november 2020.

Läs mer om Beyond 2020 på beyond2020.se

Ungt inflytande i stadsutvecklingen

Power to the youth, som är ung referensgrupp till Göteborgs 400-årsjubileum, håller i ett seminarium på Beyond 2020, kl 9.30-10.30 den 4 november. Se hela programmet här.

Tema: Vad är ungt inflytande och delaktighet? Vad innebär det i stadsutvecklingsprocesser? Varför är det viktigt och hur närmar man sig det?

2009 beslutade Göteborgs stad att använda Göteborgs 400-årsjubileum som en milstolpe och katalysator för utvecklingen av Göteborg. Tidigt i processen startades den unga referensgruppen Power to the Youth för att systematiskt inkludera de unga rösterna i staden. Sedan dess har gruppen utvecklats och blivit alltmer självorganiserande.

Nu vill några deltagare Power to the Youth dela med sig av insikter och lärdomar om hur man kan arbeta med ungt inflytande och delaktighet i stadsutveckling. Vad har fungerat bra och vad finns det för utmaningar? Vi kommer att diskutera metoder, exempel och ge konkreta tips.

Moderatorer:
Linnea Englund
 (Power to the Youth)
Nikita Peters Parbring (Power to the Youth)

Talare: 
Therese Brusberg (Chef, Göteborgs 500-årsjubileum)
Kalled Josef (Power to the Youth)
Natnael Berhane (Power to the Youth)

VIll du delta på Beyond 2020? Var med i tävling!

Är du student och nyfiken på stadsutvecklingsfrågor och hur man kan arbeta med ungt inflytande?

Just nu tävlar vi ut 10 biljetter till Power to the Youths programpunkt om ungt inflytande i stadsutveckling på Beyond 2020! Du kommer inte bara lära dig mer om inflytande, delaktighet och få konkreta tips – du får dessutom tillgång till ett tre dagars fullspäckat program med välrenommerade forskare och experter från hela världen!

Power to the Youths session äger rum den 4 november kl. 09.30-10.30. Hela konferensen pågår 2-4 november.

Gör så här för att tävla:

Skriv en motivering om varför du vill ha en biljett innan söndag 1 november kl 12.00. De 10 bästa motiveringarna får var sin biljett (värde 250 kr). För att medverka behöver du vara studerande på kandidat- eller mastersnivå eller på yrkeshögskola. Power to the Youth är Göteborgs 400-årsjubileums unga referensgrupp, som säkerställer att ungas röster blir hörda i arbetet inför och under 400-årsjubileet.

Skicka din motivering till: powertotheyouth@goteborg.com, eller kommentera på inläggen på Instagram eller Linkedin. Vinnarna meddelas söndag 1 november.

Tävlingsvillkor:

Tävlingen pågår 29 oktober 2020, kl 12.00 till 1 november 2020, kl 12.00. 10 vinnare utses av en jury med medlemmar i Power to the youth, där motiveringen är avgörande. Vinnaren meddelas via den kanal som man har skickat in sitt tävlingsbidrag till: mail eller Instagram inom 24 timmar från att tävlingen avslutats. Om inte vinnaren har gått att nå innan angiven tid, äger Göteborg & Co rätten att utse en ny vinnare. Vinsten är till 1 entrébiljetter till Beyond 2020 för person som studerar på kandidat- eller mastersnivå eller på yrkeshögskola, värde 250 kr. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen är inte understödd, sponsrad eller administrerad av Instagram.

Ansvarig för tävlingen är Göteborg & Co. För frågor kontakta 2021@goteborg.com

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare