Hem / Skriv en novell om Göteborg – 10 000 kronor och ett scenframträdande till vinnaren!
17 February 2023

Vad?

Texten kan vara sann eller fiktiv, och ska ha en koppling till staden och/eller dess invånare (din novell kan alltså också handla om till exempel en göteborgare i Stockholm). Texten får vara maximalt 6 000 tecken lång, inklusive mellanslag. Juryn premierar de bidrag som juryn finner mest läsvärda.

När?

Vi vill ha ditt bidrag senast måndagen den 12 juni 2023. Vinnare och vinnarbidrag presenteras i tidningen Skriva #4/2023, som utkommer den 17 juli.

Hur?

Skicka in ditt bidrag via ett formulär på Tidningenskriva.se. Observera att vi inte tar emot bidrag via mejl, för att bidraget ska registreras måste det lämnas i formuläret.

Vem?

Tävlingen är öppen för alla, max ett bidrag per författare. Bidraget ska vara skrivet på svenska och får ej vara tidigare publicerat. Skriva äger rätt att publicera de vinnande bidragen i tidningen och på hemsida.

1:a pris

10 000 kronor (vinnaren betalar ev vinstskatt). Publicering i tidningen Skriva samt på Tidningenskriva.se. Vinnaren välkomnas också att framföra sin novell på 400-årsjubileets scen i Bältesspännarparken den 27 augusti 2023.

2:a pris

Publicering på Tidningenskriva.se. Vinnaren välkomnas också att framföra sin novell på Göteborgs Jubileumsfirandes scen i Bältesspännarparken den 27 augusti 2023.

Tävlingen sker i samarbete mellan Skriva och Göteborgs 400-årsjubileum som projektleds av Göteborg & Co, en del av Göteborgs Stad.

Göteborg & Co kommer behöva spara novellen som dokumentation för framtiden. Dokumentation över detta jubileum är ett krav i uppdraget för kommande generationer att kunna forskas på och kunna ta del av, till exempelvis när Göteborg fyller 500 år.

Uppdatera din webbläsare

Er webbläsare är utdaterad och sidan kommer därför kanske inte fungera som tänkt. Uppdatera din webbläsare här: Updatera din webbläsare

Uppdatera din webbläsare